Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 3

Για το καλά σχεδιασμένο έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος ενός ολόκληρου λαού η Κατσέλη είπε στον ανακριτή:"Δεν άκουσα, δεν είδα, δεν ξέρω"



Σε όλους τους τόνους και με ιδιαίτερη θέρμη υποστήριξε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, την άγνοιά της ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων σχετικά με την υπόθεση των δηλώσεων Ρουμελιώτη για το ΔΝΤ περί μνημονίου.

Η κα Κατσέλη, η οποία άνοιξε σήμερα τον χορό των καταθέσεων για την υπόθεση, ταυτίστηκε πλήρως με το αρχαίο ρητό του Σωκράτη «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», παραθέτοντας πληρέστατη ανάλυση για την κρίση, βασισμένη στις γνωστές και πάγιες θέσεις της για το θέμα.

Η κατάθεσή της είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε στις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου) και του υπουργού Οικονομικών (Γ. Παπακωνσταντίνου) για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Το δεύτερο αφορούσε στις θέσεις της για την κρίση και την αντιμετώπισή της.

«Δεν άκουσα, δεν είδα, δεν ξέρω»

«Δεν είχα καμία γνώση» αναφορικά με τις θέσεις του ΔΝΤ, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, κατά την τρίωρη κατάθεσή της στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, ότι το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα ήταν «καταδικασμένο».

«Ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση, γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές» είπε αμέσως μετά την κατάθεσή της η πρώην υπουργός.

Ερωτηθείσα ειδικότερα ως προς το αν υπήρξε ή όχι ενημέρωση από τον κ. Ρουμελιώτη, απάντησε: «Με τον κ. Ρουμελιώτη, όπως και με άλλους οικονομολόγους, είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις για το τι δέον γενέσθαι. Δεν υπήρχε, όμως, επίσημη θέση από το ΔΝΤ προς καμία διαφορετική κατεύθυνση».

Το δεύτερο σκέλος της κατάθεσης, όπως είπε η κα Κατσέλη, αφορούσε στην κρίση. Κατά την κατάθεσή της, που θύμιζε… συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».

Η πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην εφαρμοζόμενη πολιτική, σημειώνοντας ότι «τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται». «Και τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να παίρνονται μέτρα που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και διευρύνουν τα ελλείμματα» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των δύο εισαγγελέων έχει ήδη καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης, ενώ, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ο Γεράσιμος Αρσένης, η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου αλλά και τα πρώην στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργος Ζανιάς και Πέτρος Χριστοδούλου.

Nα σημειωθεί ότι πιθανότατα το απόγευμα, ίσως και αύριο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουν την πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, θα συμπεριληφθεί στο κείμενο της εξεταστικής και η περίοδος διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.
 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .