Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25

«ΙΠΠΟ» - ΣΙΤΙΖΟΜΑΣΤΕ : ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΚΕΑ


KEFTEDAKIA

ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
Ουρές ανθρώπων που επισκεπτόντουσαν τα ΙΚΕΑ, ακόμα και αν δεν αγόραζαν τίποτα από το κατάστημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κατέληγαν ... στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ για να απολαύσουν κεφτεδάκια και φαγητό από τα εστιατόρια σε τιμή ευκαιρίας‼! Το είχε παραδεχτεί μάλιστα και ο mr. ΙΚΕΑ όταν ξεκίνησε να απολύει τους εργαζόμενους του, ότι μπορεί ο κόσμος να μην αγοράζει πράγματα, θα περάσει όμως οπωσδήποτε από τα εστιατόρια για να γευματίσει φθηνά ... και εγγυημένα...
Χάνοντας το δεύτερο σκέλος της
πρότασης, (δηλ το εγγυημένα) καταλαβαίνουμε γιατί στην ιστοσελίδα του ΙΚΕΑ αδυνατούμε να βρούμε την ανάρτηση που έκαναν για «ανάκληση προϊόντος». Πιθανότατα γιατί δεν υπάρχει‼‼
ikeaanakl
Ωστόσο τα κεφταλογάκια δεν είναι προϊόν του ΙΚΕΑ; Και μάλιστα σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ΙΚΕΑ αφού έχει καταφέρει να αυξήσει τους πελάτες, μόνο και μόνο για το εστιατόριό του!
Η μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε το κατά τα άλλα υπεύθυνο ΙΚΕΑ ήταν στο facebook σε ένα μικρό παραθυράκι, ενώ για τις διαφημίσεις του χαραμίζει τεράστιους χώρους, η οποία αναφέρει ότι «θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων». Ξεχνάει όμως ότι από αυτά τα κεφταδάκια έχουν φάει χιλιάδες κόσμου και μεταξύ τους και μικρά παιδιά, προκαλώντας φυσικά μεγάλη ανησυχία στους γονείς που εμπιστεύτηκαν το εστιατόριο του ΙΚΕΑ.
IKEAFA
Κιμά αλόγου σε κατεψυγμένα κεφτεδάκια που προορίζονταν για τα εστιατόρια των ΙΚΕΑ, εντόπισαν οι αρχές στην Τσεχία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά προληπτικά την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος σε 12 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Ίλβα Μάγκνουσον στο Χέλσινγκμπορκ της Σουηδίας.
Εκτός από την Τσεχία και την Ελλάδα, οι χώρες όπου οι παρτίδες ύποπτου κρέατος εστάλησαν στα καταστήματα ΙΚΕΑ, είναι οι Ουγγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιρλανδία και Ολλανδία.
Τα ΙΚΕΑ σταμάτησαν τη διάθεση του συγκεκριμένου δημοφιλούς εδέσματος σε όλα τα καταστήματά τους στη Σουηδία και σε άλλες χώρες, μετά τη ανακάλυψη το μεσημέρι της Δευτέρας ότι αλογίσιος κιμάς εντοπίστηκε σε κεφτεδάκια της φίρμας στην Τσεχία.
Συγκεκριμένα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τσεχίας ανέφερε ότι εντόπισε κιμά αλόγου σε φορτία κατεψυγμένων γευμάτων που προορίζονταν για τα εστιατόρια στα καταστήματα της ΙΚΕΑ, και τα οποία είχαν παρασκευαστεί στη Σουηδία.
Συνολικά, η υπηρεσία μπλόκαρε φορτία 760 κιλών από τα γεύματα. Η Τσεχία είχε εντοπίσει αρχικά «ύποπτο» κρέας την περασμένη εβδομάδα, εκείνη τη φορά σε λαζάνια που πωλούνταν στα Tesco. Η προέλευση του κρέατος στις δύο περιπτώσεις είναι προς το παρόν άγνωστη.
Η μητρική IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματά τις πωλήσεις του προϊόντος στη χώρα.
Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα.
Η επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με ΜΜΕ στις χώρες αυτές.
IKEA
ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Ωστόσο από την ώρα που η είδηση αυτή έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου πολλοί ευφάνταστοι χρήστες (που πιθανόν δεν είχαν καταναλώσει τα συγκεκριμένα κεφτεδάκια για αυτό έχουν και τόση διάθεση για χιούμορ) κατακλύζουν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με αστείες ατάκες:
- έφαγα κεφτεδάκια από ΙΚΕΑ και με πιάσαν αμέσως οι πόνυ
- Μια όμορφη κεφτέδα με 2 άλογα...
- Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φερράρι, από σήμερα το λογότυπο της εταιρείας θα είναι ένας κεφτές ΙΚΕΑ
- Έκατσε μια μύγα στο κεφτεδακι μου κι έγινε αλογόμυγα
- Με πόσα κεφτεδακια απο το ικεα φτιαχνω καρουζέλ;
- Τα ΙΚΕΑ τον δεκαπενταύγουστο θα σερβίρουν το Αλογάκι της Παναγίας
Και παρόλο που έχει γίνει τόσος σάλος, η επίσημη ιστοσελίδα του ΙΚΕΑ παραμένει στο κόσμο της, αφού δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Το μόνο που έχουν πράξει είναι να αφαιρέσουν από το μενού τα κεφτεδάκια, ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας μουσακάς με κύμα, αγνώστου προελεύσεως...
ikeamoys
Υπάρχει ακόμα βέβαια και το κείμενο που επιβαιβεώνει τους πελάτες ότι μπορούν στα ΙΚΕΑ να φάνε με βάση την ποιότητα...
«Όλα τα γεύματα και τα σνακ έχουν επιλεγεί με βάση την ποιότητά τους, την ευκολία παρασκευής τους και την καλή σχέση ποιότητας - τιμής τους. Γι' αυτό πριν φύγετε από το κατάστημα ΙΚΕΑ, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Σουηδικό κατάστημα τροφίμων IKEA και να απολαύσετε σουηδικές γεύσεις στο σπίτι σας»!.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .