Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Χαρακόπουλος: Σε οικονομικό πόλεμο η χώρα

Χαρακόπουλος: Σε οικονομικό πόλεμο η χώρα


Έχουμε μπροστά μας τρεις δύσκολες δικαστικές μάχες για το «πακέτο Χατζηγάκη, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Η χώρα βρίσκεται σε «οικονομικό πόλεμο» και οι αγρότες, όπως το σύνολο του ελληνικού λαού, υποβάλλονται σε θυσίες και καλούνται να καταβάλλουν το μέρισμα που τους αναλογεί στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, δήλωσε ο και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη της εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών του 1910, «ΚΙΛΕΛΕΡ 2013».
Ο κ. Χαρακόπουλος στην ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι έχουμε μπροστά μας τρεις δύσκολες δικαστικές μάχες για το «πακέτο Χατζηγάκη», τα 108 εκατομμύρια ευρώ για συγκέντρωση δημητριακών και άλλα 500 εκατομμύρια για δάνεια σε συνεταιρισμούς
της δεκαετία του ’90.

Η χώρα, πρόσθεσε, αντί για μερεμέτια χρειάζεται τομές και μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση:

1. Καθιέρωση βιβλίων εσόδων και εξόδων για τους αγρότες.

2. Θέσπιση κάρτας πετρελαίου και νυχτερινού αγροτικού ρεύματος.

3. Σύσταση Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ).

4. Θεσμοθέτηση προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ.

5. Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων.

6. Έμφαση σε έργα υποδομών, όπως φράγματα και λιμνοδεξαμενές.

7. Επενδύσεις στον τομέα της τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων».

Αναφερόμενος τέλος στην πρόκληση της νέας ΚΑΠ, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε δύο καίριες επισημάνσεις:

Πρώτον, προκειμένου η μετάβαση από το ιστορικό στο περιφερειακό μοντέλο να είναι ομαλή και χωρίς βίαιες μεταβολές, θα είναι σταδιακή.

Δεύτερον, η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλείσει τη δυνατότητα μεταφοράς πόρων από το δεύτερο πυλώνα στις άμεσες ενισχύσεις υπό τον κίνδυνο μη απορρόφησης κοινοτικών πόρων.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.