Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ - Πρώτοι οι πιλότοι της ΠΑ στο ΝΑΤΟ: "Πάτησαν" Αμερικανούς, Βρετανούς, Ιταλούς κλπ

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που μας κάνουν περήφανους σε αυτή την χώρα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: Για άλλη μία φορά οι Έλληνες διέπρεψαν και αυτοί την φορά ήταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν μέρος από την 4 έως την Τετάρτη 27
Μαρτίου 2013, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.

Στο συγκεκριμένο TLP (το ιστορικό των TLP από την εποχή του ψυχρού πολέμου μέχρι σήμερα και όλες τις ελληνικές συμμετοχές μπορείτε να τα διαβάσετε στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Απριλίου που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα) συμμετείχε η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Τανάγρας με 4 Mirage 2000-5.

Και φυσικά θριάμβευσε και δεν θα μπορούσε να γίνεια αλλιώς αφού ίσως η συγκεκριμένη Μοίρα είναι η κορυφαία Μοίρα αναχαίτισης μέσα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω εξοπλισμού, όσο κυρίως λόγω εμπειρίας των πληρωμάτων, αφού ελάχιστες Μοίρες σε ολόκληρη την συμμαχία έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση.

Αλλά επειδή η αξία του νικητή κρίνεται από την αξία του ηττημένου ιδού ποιοι άλοοι συμμετείχαν: 10 μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 ιταλικά ΑΜΧ. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς οι Έλληνες πιλότοι βγήκαν και πάλι πρώτοι (έχει επαναληφθεί το κατόρθωμα και στο παρελθόν, αλλά όχι με την 331Μ

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των ΝΑΤΟϊκών για τα ελληνικά φτερά:

-Ο σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός, ψηφίσθηκε, ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior»)!

-Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος, ο οποίος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους,

-Ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η (!) φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331η Μοίρα, ένας ελεγκτής Αεράμυνας από την 380η Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ. ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο ιπτάμενοι ως «External Fighters».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης: Για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 MiG-29 από την Πολωνία, 2 Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.1 σχόλιο:

 1. Όσοι χωρούν στα καταφύγια θα σωθούν
  Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσίευσαν τρεις κυριακάτικες εφημερίδες με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 11,3 και 11,5 %. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αύξηση των ποσοστών συνέβη από την στιγμή που ο βουλευτής Χρήστος Παππάς κατούρησε στην είσοδο του Mega στις 25 Μαρτίου για να γιορτάσει με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο την ημέρα της εθνικής ανεξαρτησίας.
  Η ηγεσία του κόμματος της Χρυσής Αυγής ενθαρρύνει τον κύριο Παππά να
  προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω στους συμβολισμούς και να αφοδεύσει στα πόδια του Δρομέα έξω από το Hilton όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι της τρόικας. Ο ίδιος φέρεται να έχει ενδοιασμούς καθότι πέρα από βλαμμένος είναι και λίγο δυσκοίλιος.
  Μοναδικό ανάχωμα στην περαιτέρω άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής είναι πλέον μόνο η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Γλάρων.
  Το μήνυμα των δημοσκοπήσεων είναι σαφές: Όσοι χωρούν στα καταφύγια θα σωθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.