Δευτέρα, Μαΐου 6

Παρούσα στις εξελίξεις η Eurobank


H ταχύτατη επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα είναι ο βασικός στόχος της διοίκησης της τράπεζας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Προκειμένου η τράπεζα να γίνει πιο ελκυστική προς τους ιδιώτες επενδυτές, το Ταμείο σε συνεργασία με τη διοίκηση της Eurobank, ολοκληρώνουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα ακολουθηθεί μετά την επανακεφαλαιοποίηση, στο πλαίσιο του οποίου εξετάζεται και το ενδεχόμενο να απορροφήσει άμεσα το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» και τη «Νέα Proton Bank», ή τη μία από τις δύο.

«Η Eurobank θα αποτελέσει πυλώνα αναδιάταξης του τραπεζικού συστήματος και εφόσον δεν προχωρήσει η συγχώνευση με την Εθνική, θα επιδιώξει την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση περαιτέρω, να επαυξήσει την εταιρική αξία και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, επανερχόμενη στην κερδοφορία», είπε από το βήμα της Γεν. Συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η υπαγωγή στο ΤΧΣ δεν είναι κρατικοποίηση, όπως τη γνωρίζουμε, αφού το Ταμείο έχει κίνητρο να επιδιωχθεί η κερδοφορία των τραπεζών προς όφελος του Δημοσίου, ενώ η διοίκησή του δεν ελέγχεται από το κράτος, αλλά αντιθέτως, όπως και οι δανειστές μας επιθυμούν, τα κριτήρια του μάνατζμεντ είναι αμιγώς χρηματοοικονομικά και ιδιωτικά». 
moneypro.gr/