Δευτέρα, Ιουνίου 17

Τσίπρας: Δεν αλλάζει τίποτα με τα χαράτσια τα κρατά και απαλλάσσει μόνο αυτούς με μηδέν εισοδήματα . Ποιοι μπορούν και κρύβουν εισοδήματα; Μόνο οι αλλοδαποί αυτούς μόνο ευνοεί ο Τσίπρας . Και βέβαια το Μνημόνιο συνεχίζεται με τις ευλογίες Τσίπρα! Πολύ μεγάλος ηγέτης ο Τσίπρας και πολύ ...σταθερός στις απόψεις του και στις υποσχέσεις του για άρνηση χρέους, και για κατάργηση χαρατσιών.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής»

  Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος.

«Τον Ιούλη του ΄74 διεκδίκησε τη Μεταπολίτευση. Τον Οκτώβριο του ΄81 πανηγύρισε την αλλαγή. Το καλοκαίρι του 2011 διαδήλωσε την αντίθεσή του στη βαρβαρότητα των μνημονίων και διεκδίκησε την αξιοπρέπεια», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.


«Και σήμερα σε τούτη εδώ την πλατεία ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε. Τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο την κατακτήσαμε με θυσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να την πάρετε πίσω», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού τονίζοντας: «Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος. Απομονώσατε και διαπομπεύσατε τη χώρα διεθνώς».

Έκανε δε λόγο για «πραξικόπημα του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ», ενώ μίλησε για αποκεφαλισμό χιλιάδων εργαζομένων αλλά και του δικαιώματος του Έλληνα πολίτη στην ενημέρωση.

«Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας», σημείωσε.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας». Και πρόσθεσε ότι τον κ. Σαμαρά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί πλέον το σκοτάδι σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι «αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο».

Ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή. Ήθελε, πρόσθεσε, να δώσει ένα συμβολικό πλήγμα στη δημοκρατία και στην ενημέρωση. Ήθελε να διαμοιράσει στους βαρόνους της διαπλοκής και της προπαγάνδας που διαφημίζεται ως ενημέρωση, τα ιμάτια της ΕΡΤ. Να βγάλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έξω από τη διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας. Και να εξουδετερώσει, ενόψει και των εκλογών, κάθε φωνή αντίστασης, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας.

«Το μαύρο στις οθόνες μας είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κυβερνητικής πολιτικής», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε πως με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους».

«Δεσμευόμαστε για τη νέα "σεισάχθεια". Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου», είπε.

Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα, «όχι μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές αλλά σε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, σε έναν σκληρό και νικηφόρο αγώνα που ήδη έχει αρχίσει για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».