Πέμπτη, Οκτωβρίου 3

Ο γιος της Γιάννας και «η ωραία του κολεγίου» μαζί και ερωτευμένοι!

Εντυπωσιακή, μορφωμένη, πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνις και με κοινωνικές ευαισθησίες, η όμορφη Ελλη κέρδισε την καρδιά του πρωτότοκου γιου της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου  

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους πραγματοποιήθηκε στον πρόσφατο γάμο της Καρολίνας Αγγελοπούλου με τον Βασίλη Αμβροσίου στο Λονδίνο, κάνοντας πολλούς να διερωτηθούν για το ποια ήταν η όμορφη νεαρή κοπέλα στο πλευρό του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Η νεανική παρέα των αδελφών της νύφης γνώριζε ωστόσο πολύ καλά από ποια συνοδευόταν ο πρωτότοκος γιος της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου και τούτο γιατί ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η Ελλη Παπαδιαμάντη είναι μαζί σχεδόν εδώ και δύο χρόνια. «Ο Παναγιώτης και η Ελλη γνωρίζονται από παλιά, από το σχολείο», λένε άτομα του περιβάλλοντός τους και συνεχίζουν: «Πήγαιναν και οι δύο στο Αμερικάνικο Κολέγιο, ωστόσο ήρθαν περισσότερο κοντά την εποχή που ο αδελφός της Ελλης βρέθηκε στο ίδιο τμήμα με τον Παναγιώτη». Τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους η σχέση του Παναγιώτη με την Ελλη περιορίστηκε σε φιλικό επίπεδο. Ωστόσο η συνέχεια επεφύλασσε κάτι περισσότερο, καθώς η Ελλη δεν υπήρξε μόνο μία από τις καλύτερες μαθήτριες του κολεγίου αλλά και ένα από τα ωραιότερα κορίτσια του σχολείου, κατά κοινή ομολογία. Οι συμμαθητές της τη θυμούνται ακόμη για τα τεράστια γαλανά μάτια της, τη φινέτσα της και φυσικά την αγάπη της για την κλασική μουσική και το μπαλέτο. «Την εποχή που τα υπόλοιπα κορίτσια της γενιάς της ενδιαφέρονταν μόνο για τη μόδα και τη διασκέδασή τους, η Ελλη διάβαζε βιβλία, άκουγε μουσική και ετοιμαζόταν να μπει στο πανεπιστήμιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν ένα μοντέρνο κορίτσι που βίωνε τη νιότη της με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό», λένε άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της.



Εγκατέλειψε τα δικόγραφα για την κλασική μουσική
Η Ελλη Παπαδιαμάντη σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά πριν από την, περσινή, αποφοίτησή της είχε αποφασίσει ότι θα ασχοληθεί με το κλασικό τραγούδι και κατ’ επέκταση με την κλασική μουσική, στην οποία οι ειδήμονες τη θεωρούν εξαιρετικό ταλέντο. Λατρεύει άλλωστε τη μουσική, την οποία έχει σπουδάσει, καθώς οι γονείς της έχουν δικό τους ωδείο στο Χαλάνδρι. Η οικογένεια Παπαδιαμάντη διαθέτει φινέτσα, στυλ και κουλτούρα που σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητα. Μέλημά τους ήταν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτό που επιθυμεί η καρδιά τους, αφού όμως πρώτα σπουδάσουν. Γι’ αυτό και ο αδελφός της Ελλης ακολούθησε σπουδές μηχανολόγου μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.



Αγάπη στη hot yoga και κοινωνική ευαισθησία
Η Ελλη Παπαδιαμάντη και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ζουν μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Την εποχή μάλιστα που ο Παναγιώτης σπούδαζε στο Χάρβαρντ, η Ελλη τον επισκεπτόταν συχνά. Τις ημέρες εκείνες εγκατέλειπε το μπαλέτο και τη hot yoga, που έχει γίνει η νέα λατρεία της, αλλά όχι και τη μελέτη  της μουσικής και την εξάσκηση της φωνής της στο κλασικό τραγούδι, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες το ζευγάρι, μόνο του ή με παρέα, επισκέφτηκε τα ελληνικά νησιά με κάποιο από τα σκάφη της οικογένειας Αγγελόπουλου. Πολλές φορές η κοινωνική ευαισθησία αποτελεί κίνητρο για ταξίδια και δράση. Παναγιώτης και Ελλη ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη, όπως σε υποβαθμισμένες και πληγείσες γωνιές του πλανήτη -κυρίως σε χώρες του Τρίτου Κόσμου ή σε φτωχές γωνιές της Λατινικής Αμερικής- προκειμένου να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση κατοικιών ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας.




http://www.protothema.gr