Δευτέρα, Νοεμβρίου 11

Πρόεδρος γιατρών κατά Άδωνι: Διορίζεις κομματικούς διοικητές και εμείς δεν έχουμε ούτε ράμματα!


Φωτογραφία για Πρόεδρος γιατρών κατά Άδωνι: Διορίζεις κομματικούς διοικητές και εμείς δεν έχουμε ούτε ράμματα!

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τον έχει κατηγορήσει κατά καιρούς ότι εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Βαρνάβας επανέρχεται αυτή τη φορά με αφορμή το διορισμό των γαλάζιων και πράσινων παιδιών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, φέρνοντας ως ακριβώς αντίθετο παράδειγμα το γεγονός ότι τα νοσοκομεία δε διαθέτουν πια ούτε ράμματα για να χειρουργήσουν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA


Τις αντιδράσεις και των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί ο πρόσφατος διορισμός διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, ένας διορισμός που είχε ως βασικό χαρακτηριστικό τις δικομματικές «αποχρώσεις».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διά στόματος του προέδρου του Δημήτρη Βαρνάβα επισημαίνουν στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι την ώρα που εκείνος προβαίνει σε τοποθέτηση κομματικών στελεχών στο ΕΣΥ, οι γιατροί δεν έχουν ούτε ράμματα για να κάνουν χειρουργεία στους ασθενείς. Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ γνωστοποίησε και έγγραφο του προϊσταμένου του χειρουργείου του νοσοκομείου Χαλκιδικής όπου εργάζεται ο πρόεδρος του κλάδου, έγγραφο που δείχνει την ύστατη έκκληση του προϊσταμένου του χειρουργείου να βρεθούν ράμματα διότι διαφορετικά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα χειρουργεία.

Μάλιστα στο έγγραφο σημειώνει ότι με τις ελλείψεις και τα διαθέσιμα υλικά τα χειρουργεία δεν αποτελούν αποστειρωμένο χώρο ενώ οι άρρωστοι κινδυνεύουν με μολύνσεις.

«Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες ικανοί να αναλάβουν τη διοίκηση των Νοσοκομείων ο «αξιοκράτης» υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόρισε ως διοικητές Νοσοκομείων ανθρώπους που ως μόνο προσόν έχουν τον τίτλο του αποτυχημένου πολιτευτή της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα η αναλογία 3 κομματικά εγκάθετοι της ΝΔ προς 1 του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αντιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία της χώρας ως λεία και τη διανέμουν με όλους τους κανόνες που επικρατούν στο βασίλειο των αρπακτικών» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.Βαρνάβας.

Την ίδια ώρα κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών Γιατρών: «τα Νοσοκομεία ρημάζουν από έλλειψη προσωπικού και υλικών».

Γι αυτό και ο κλάδος του απευθύνει έκκληση, «επιστρέφοντας από το Καζακστάν να προμηθευτεί και να βάλει στις βαλίτσες του έστω και λίγα χειρουργικά ράμματα, ώστε να μπορέσουμε να χειρουργήσουμε μερικούς από τους ταλαίπωρους ασθενείς μας».
medispin