Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12

Τέλη κυκλοφορίας ελάχιστοι τα έχουν πληρώσει Υπενθυμίζεται ότι όσοι φορολογούμενοι πληρωσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν στο διπλάσιο.

Ελάχιστοι έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής τα τέλη κυκλοφορίας και αναμένεται οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να τα πληρώσουν τις τελευταίες 10 ημέρες του Δεκεμβρίου αφού η προθεσμία για την πληρωμή λήγει στις 31/12. [AD] Συγκεκριμένα σύμφωνα με το in.gr mόλις το 7% των ιδιοκτη΄των οχημάτων έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 , γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών ,
καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, από σύνολο 5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών μόλις 385.000, ενώ περίπου 35.000 πολίτες έχουν προχωρήσει σε κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας μέσω της διαδικασίας της προσωρινης ακινησίας των οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι όσοι φορολογούμενοι πληρωσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν στο διπλάσιο. Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει πως για πολλούς φορολογουμένους η καταβολή των τελών κυκλοφορίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μέσα σε ένα μήνα καλούνται να καταβάλουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, τον ΦΑΠ 2013 και τα τέλη κυκλοφορίας.

www.dikaiologitika.gr