Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

Αποκλειστική δήλωση Μπερνάρ Κουσνέρ στο eirinika.gr: Ας σταματήσουν επιτέλους να πιέζουν την Ελλάδα! Η κρίση της θα διαρκέσει περισσότερο...


 «Έξω από τα δόντια» μίλησε ο πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας σήμερα το απόγευμα στη συζήτηση για το μέλλον της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργάνωσε το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Οbservateur» στην Αθήνα.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο Τούρκος διπλωμάτης, Selim Yenel, ο δημοσιογράφος της
Καθημερινής, Κώστας Ιορδανίδης και ο Βέλγος δημοσιογράφος της «Le Soir», Μaroun Labaki.
Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του κ. Κουσνέρ, μπορείτε να διαβάσετε στα tweets που «ανέβασα».
Πλησίασα τον πρώην Γάλλο ΥΠΕΞ λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης και του ζήτησα να μου κάνει μια δήλωση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και πότε βλέπει να γίνεται αυτό. Η απάντησή του, έχει ως εξής:
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγει η Ελλάδα από την κρίση αλλά και ιδιαίτερα οδυνηρό για μερικές κοινωνικές ομάδας που υποφέρουν από τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων. Βέβαια, δεν φταίει η Ευρώπη για την κρίση στην Ελλάδα, φταίνε οι πολιτικοί της. Κι όταν λέω “πολιτικοί”, δεν εννοώ κάποιους συγκεκριμένα αλλά όλους, καθώς και την πολιτική που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερα χρόνια απ’ όσα είχαμε προβλέψει. Επομένως, δεν θα πρέπει να πιέζουμε άλλο την Ελλάδα. Ας την αφήσουμε να πάρει τον χρόνο της για να ξαναμπεί στον δρόμο που θα τη φέρει στην ανάπτυξη. Ας τη βοηθήσουμε λοιπόν όλοι και ας σταματήσουν κάποιες χώρες και ειδικότερα η Γερμανία, να της ασκούν πιέσεις. Η Ελλάδα θέλει χρόνο. Ας της τον δώσουμε».
Τέλος, σε ερώτηση της συναδέλφου, Λένας Παγώνη, με ποιον Πρόεδρο είναι (σ.σ. τον Σαρκοζί ή τον Ολάντ), ο κ. Κουσνέρ εκνευρίστηκε και απάντησε: «Είμαι με τον Φρανσουά Ολάντ, με αυτόν που είναι Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας».
 





 




 http://eirinika.gr/