Πέμπτη, Απριλίου 10

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα Γεώργιου ΣΤΗ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα ΓεώργιουΣΤΗ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣΥπερατλαντικό ήταν το πρώτο ταξίδι για τον πρίγκιπα Γεώργιο, ο οποίος στην αγκαλιά των γονιών του πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, προσγειώθηκε στο Ουέλλινγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη περιοδεία του μικρού Γεώργιου, ο οποίος ήταν ξύπνιος όταν κατέβηκαν από το αεροπλάνο μετά την προσγείωσή τους στην πρωτεύουσα της Ν.Ζηλανδίας.

Οπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτός από τους επισήμους, την πριγκιπική οικογένεια «υποδέχθηκαν» στην νεοζηλανδική πρωτεύουσα ισχυροί άνεμοι και βροχές.

Τον Γουίλιαμ και την Κάθριν καλωσόρισε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι, γράφοντας: «Οι πρίγκιπες προσγειώθηκαν στο Ουέλλινγκτον. Ας τους καλωσορίσουμε με χαρά Νέα Ζηλανδία».
Ο δούκας και η δούκισσα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή υποδοχή τους, επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και η δούκισσα στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με έναν από τους ημίγυμνους Μαορί με τα παραδοσιακά Μαορί τατουάζ στους μηρούς του.
Το πρώτο επίσημο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα Γεώργιου
Κατά την υποδοχή τους, η μπάντα έπαιξε τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιθεώρησε μία στρατιωτική τιμητική φρουρά.
Το πρώτο επίσημο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα Γεώργιου
Το ζεύγος μεταφέρθηκε στο προεδρικό μέγαρο, την επίσημη κατοικία του γενικού κυβερνήτη, όπου γνώρισαν την παραδοσιακή υποδοχή των Μαορί. Χαιρετήθηκαν με το χαρακτηριστικό άγγιγμα μύτη με μύτη, που ονομάζεται hongi και αποδίδεται στους Μαορί πολεμιστές.
Το πρώτο επίσημο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα Γεώργιου
Οι ενδυματολογικές επιλογές της δούκισσας του Κέμπριτζ αναμένεται να «ξεψαχνιστούν» κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Η Κέιτ κατέβηκε από το αεροπλάνο φορώντας ένα κατακόκκινο παλτό με χρυσά κουμπιά της βρετανίδας σχεδιάστριας, Κάθριν Γουόκερ, η οποία ήταν από τις αγαπημένες της αδικοχαμένης Νταϊάνα.
Συνόδευσε την εμφάνισή της με ένα κόκκινο καπέλο σχεδιασμένο από τη τζίνα Φόστερ και μία καρφίτσα με τα ασημένια φύλλα φτέρης, το σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας. Η βασίλισσα Ελισάβετ της δάνεισε κοσμήματα από λευκόχρυσο και διαμάντια, τα οποία η ίδια είχε λάβει ως δώρο πριν από 60 χρόνια κατά την επίσκεψή της στο Όκλαντ.
Ο μικρός πρίγκιπας εμφανίστηκε με ένα κρεμ ζακετάκι πάνω από το φορμάκι του και παπουτσάκια στο ίδιο χρώμα.
Η πριγκιπική οικογένεια της Βρετανίας απογειώθηκε με πτήση της Qantas από το αεροδρόμιο Χίθροου και κατευθύνθηκε μέσω Ντουμπάι στο Σίδνεϊ, από όπου μεταφέρθηκαν στο Ουέλλινγκτον με στρατιωτικό αεροπλάνο.
Επόμενος σταθμός τους είναι η Αυστραλία με βασικούς προορισμούς το Σίδενεϊ, το Κουίνσλαντ, την Αδελαΐδα, την Καμπέρα και τα Γαλάζια Όρη.
Πολύτιμη χαρακτηρίζεται η βοήθεια της Μαρία Τερέζα Τουριόν Μποράλο στη φροντίδα του μικρού Γεώργιου κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου.http://www.ethnos.gr