Απόλυτα αρνητική εμφανίζεται η γερμανική καγκελαρία, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα, στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, το οποίο είχε πάρει ο Χίτλερ από τη χώρα μας και μάλιστα είχε αρχίσει να το εξοφλεί.
Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στη "Realnews": "Η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου,
είναι επαρκώς γνωστή: Θέματα επανορθώσεων και αποζημιώσεων τα οποία προέρχονται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν πλήρως και οριστικά λυθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για τις επανορθώσεις".
oxafies.com