Τα λόγια αυτά στο σημείωμα της αυτοκτονίας είναι σπαρακτικά. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στη Νότια Κορέα μετά το τραγικό ναυάγιο.
Νωρίτερα έγινε γνωστή η είδηση της αυτοκτονίας του 52χρονου καθηγητή των παιδιών, του Κανγκ Μιν-Κιου ο οποίος διεσώθη από το ναυάγιο, αλλά δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή του. Κρεμάστηκε με τη ζωνη του από ένα δέντρο, έξω από το γυμναστήριο, όπου οι συγγενείς των 274 αγνοουμένων περιμένουν με κομμένη την ανάσα κάποιο ευχάριστη είδηση.
Αυτό όμως που προκαλεί σπαραγμό είναι το σημείωμα αυτοκτονίας του υποδιευθυντή του σχολείου που αυτοκτόνησε.
Έγραφε λοιπόν στο σημείωμά του: "το να επιβιώνεις μόνος τη στιγμή που 200 αγνοούνται είναι πολύ επίπονο. Αναλαμβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Εγώ πίεσα για τη σχολική εκδρομή".
Και συνεχίζει: "θα γίνω ξανά καθηγητής, στη μετά θάνατον ζωή των μαθητών μου των οποίων τα σώματα δεν έχουν εντοπιστεί".
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ