Πέμπτη, Απριλίου 17

Μιχαλολιάκος: Να κάνει νέο κόμμα ο Σαμαράς

Και να το ονομάσει Πολιτική Άνοιξη λέμε εμείς!
Vassilis-Mihaloliakos-Antonis-Samaras
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υπήρξε στο σύνολο της πολιτικής διαδρομής του, μια προσωπικότητα με σκληρές θέσεις. Τοποθετούμενος μάλλον στα… δεξιά του Κέντρου. Ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ άλλωστε, υπήρξε πρωταγωνιστής σε μια περίοδο σκληρών φοιτητικών αντιπαραθέσεων, που πολλές φορές ξέφευγαν από τα… αναμενόμενα.
Από το 2010, και μετά την εκλογή του στον Δήμο Πειραιά, ο Μανιάτης πολιτικός υποστηρίζει με συνέπεια ότι δεν είναι… πλέον Νέα Δημοκρατία και ότι “κόμμα” του είναι ο Πειραιάς. Οικοδομεί έτσι ένα υπερκομματικό προφίλ, που έμοιαζε να του χαρίζει μια εύκολη επανεκλογή στη δημαρχία, μέχρι τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Μώραλης, και άλλαξε τα δεδομένα της εκλογικής μάχης του Μαϊου.

Σήμερα, με όσα είπε στον Βασίλη Λυριτζή και στη Λήδα Μπόλα στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αιφνιδίασε, καθώς υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει “βαθύ μέλλον”, και προέτρεψε τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κομματικού σχηματισμού, που θα μπορεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη ευρύτερων κοινωνικών ομάδων.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε “πολύ καλό Πρωθυπουργό” τον Αντώνη Σαμαρά, και σημείωσε ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος επιστρέφοντας το 1974 στην Ελλάδα εγκατέλειψε την κληρονομιά της ΕΡΕ και ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Δήμαρχος Πειραιά εμφανίστηκε βέβαιος για την επανεκλογή του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, και μάλιστα… από τον πρώτο γύρο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
oxafies.com