Της Μαρίας Ένεζλη

Ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι μια γυναίκα που μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει. Κατακτώντας το 1992 τον τίτλο της Σταρ Ελλάς και έπειτα της Μις Ευρώπη, η Μαρίνα Τσιντικίδου δεν ήταν από τις γυναίκες που πήραν τα μυαλά τους αέρα. Αντιθέτως, μόχθησε προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει στη δύσκολη πραγματικότητα.


Με πολύ δυναμικό χαρακτήρα, που έκρυβε όμως και μεγάλη ευαισθησία, και παρόλο που δέχτηκε πυρά από παντού, κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε παράνομες ουσίες, χτυπήθηκε από όλους και από όλα, κατάφερε να βγει αλώβητη, γιατί, πολύ απλά, έχει μάθει να επιβιώνει σε όποια δυσκολία.

Δίχως να έχει δώσει τροφή για σχόλια και κρατώντας την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πολλοί ήταν εκείνοι που επιδίωξαν να της προκαλέσουν πρόβλημα, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Εκείνη, πολύ συνειδητοποιημένη, το μόνο που ήθελε ήταν να μπορεί να ζει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να πληρώνει το τίμημα της αναγνωρισιμότητας. Και επειδή σε όλους είθισται κάποια στιγμή η τύχη να τους χαμογελά, το ίδιο έγινε και με τη Μαρίνα. Μετά λοιπόν από όλα όσα πέρασε και από μια δύσκολη και στενόχωρη περίοδο, με αποκορύφωση τον χαμό αγαπημένων οικογενειακών της προσώπων, η καλλονή με τα ατελείωτα πόδια γνώρισε τον έρωτα και δίχως δισταγμό τον ακολούθησε ακόμη και στην ξενιτιά. Ατομα από το στενό της περιβάλλον μιλούν στο «S», περιγράφουν τη νέα της ζωή και δίνουν στοιχεία από την καθημερινότητά της.



ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ. Στη μακρινή Μαρτινίκα, για 14 ολόκληρους μήνες η Μαρίνα με τον αγαπημένο της ζούσαν τη δική τους πραγματικότητα. Ολα ξεκίνησαν όταν εκείνος, ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε στην Ελλάδα σε ένα διάλειμμα από τις δουλειές του, προκειμένου να απολαύσει τις διακοπές του. Επρόκειτο για έρωτα κεραυνοβόλο, για χάρη του οποίου η Μαρίνα άρχισε να τα βλέπει όλα διαφορετικά και τίποτα να μην την κρατάει πια εδώ. Ατομο από το στενό της περιβάλλον μάλιστα αποκαλύπτει: «Η βασική αιτία που έφυγε ήταν ο έρωτας και μάλιστα στάθηκε αφορμή να ασχοληθεί και με το αντικείμενο των σπουδών της, που είναι Business Administration και ήταν κάτι που πάντα ήθελε να κάνει. Εστειλε αμέσως βιογραφικό στην εταιρεία όπου δούλευε και ο αγαπημένος της και στην οποία ζητούσαν κόσμο για διάφορες θέσεις και μαζί με άλλους 10 Ελληνες ξεκίνησε να δουλεύει στο γραφείο. Το ωράριό της στη δουλειά ήταν εξίμισι το πρωί με πεντέμισι το απόγευμα. Επειτα, μπορούσε άνετα να κάνει τη βόλτα της στο νησί, ακολουθώντας διαδρομές ανάμεσα στα υψώματα, μέσα στα άγρια δάση, λόγω του ότι είναι ηφαιστειογενές, και να απολαύσει τοπικά happenings των ιθαγενών».


Με τους ρυθμούς να κυλούν πολύ αργά και τα πάντα να είναι ακριβά και λόγω φόρων, η καθημερινότητα ήταν πολύ διαφορετική για την ίδια. Μαγείρεμα, βραδιές με συγκεκριμένο concept, εκδρομές και ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού ήταν όλα όσα έκανε στη Μαρτινίκα, όπως μας αποκαλύπτει δικό της άτομο. «Η Μαρίνα είναι άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα και βρίσκει λύσεις ξεκινώντας από τα απλά, καθημερινά πράγματα. Για παράδειγμα, εκεί το φαγητό δεν το λες καλό, αν σκεφτεί κανείς ότι στις σπεσιαλιτέ τους συγκαταλέγονται μπαγκέτες, πίτσα και τηγανιτοί λουκουμάδες με ψάρι, βουτηγμένοι σε μαγιονέζα. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ωστόσο η Μαρίνα προσέχει πολύ τη διατροφή τους και φροντίζει να μαγειρεύει και πολλά λαδερά, ώστε να τρώνε όσο γίνεται σωστά και ελληνικά».

Σουβλάκι nights, burger nights και πολλές άλλες βραδιές που οργανώνονται φέρνουν κοντά τους λιγοστούς Ελληνες.


ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ. Η Μαρίνα Τσιντικίδου όμως με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project και με μια προσωπική ζωή που την κάνει να νιώθει «γεμάτη», κάνει από τη δική της πλευρά μια μικρή παύση στην Ελλάδα, απαντώντας σε όλες τις κακοήθειες, και ετοιμάζεται παρέα με τον αγαπημένο της να κάνει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα.


apospasma.gr