Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11

Ποιον να πιστέψουμε...

Ποιον να πιστέψουμε...



Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το μαγικό νούμερο 180 που θα απέτρεπε τις πρόωρες εκλογές με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, δεν φαίνεται πουθενά και οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν μπει σε φουλ ρυθμούς για την αναπόφευκτη εκλογική αναμέτρηση, που έρχεται τους επόμενους μήνες.

Και φυσικά άρχισαν οι υποσχέσεις, οι προσφορές, οι λαγοί με τα πετραχήλια από τους πολιτικούς αρχηγούς που περιφέρουν την πραμάτεια τους σαν τους παλιούς γυρολόγους.
«Ψηφίστε εμάς για να σας σώσουμε». Εκεί κινούνται όλοι τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη ψέλλισαν κάτι για ελάφρυνση του φορολογικού συστήματος, κάτι περί προστασίας των συνταξιούχων, κάτι περί του χτυπήματος της ανεργίας και ερχομού ξένων επενδυτών
στη χώρα μας. Ο Καμμένος μας τάζει επιστροφή στον «παράδεισο» των προ μνημονίων χρόνων. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το ποίημα της συγκρότησης ενός κεντροαριστερού χώρου και η Χρυσή Αυγή μας υπόσχεται περισσότερη βία και αίμα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Σάββατο, θα ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δούμε ποιους λαγούς θα βγάλει από το καπέλο του. Ήδη αυτές τις μέρες το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει μανιωδώς να βρει με ποιον τρόπο θα υπάρξουν τα χρήματα από τα κρατικά ταμεία, που θα κλείσουν τις τρύπες του προϋπολογισμού που θα παρέλθουν από τις οικονομικές υποσχέσεις του Τσίπρα το Σάββατο.
Πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το δηλαδή. Λόγια, λόγια, λόγια, που δεν αλλάζουν την κόλαση που ζούμε όλοι μας καθημερινά. Και κανείς λαγός που θα φοράει πετραχήλια, δεν μπορεί πια να μας παραμυθιάσει.
Ποιον να πιστέψουμε, όταν ΟΛΟΙ τους έχουν διαψευστεί και διαψεύδουν οι ίδιοι αυτά που μας έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς.
Από το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», το φιάσκο του Ζάππειο 1 και 2, στις παπαρολογίες περί σχισίματος των μνημονίων και επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα.
Εδώ δεν μας αφήνουν να πάμε στις 100 δόσεις εξόφλησης των χρεών και θα κάτσουν στο τραπέζι να επαναδιαπραγματευτούν μαζί μας;
Και το αγωνιώδες ερώτημα, έτσι, παραμένει: ποιον να πιστέψουμε;