Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12

Μία νεκρή σε καραμπόλα 30 οχημάτων στο Σχηματάρι



Καραμπόλα τoυλάχιστον τριάντα οχημάτων σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ρεύμα προς Αθήνα, στα παλιά διόδια του Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μία κοπέλα που ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη κατέληξε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Συνολικά οι τραυματίες είναι oκτώ, ενώ ένας από αυτούς μεταφέρεται αυτήν την ώρα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Οι υπόλοιποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Η πυροσβεστική ξεκίνησε την έκτακτη επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών (12 πυροσβέστες με 4 οχήματα). Κατά πληροφορίες, στο τροχαίο ενεπλάκησαν επίσης δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο. Στο σημείο έσπευσαν 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.



Στην περιοχή βρέχει και το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο ατύχημα. Η κυκλοφορία στην E.O. κοντά στη Θήβα, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου συνέβη το ατύχημα, έχει διακοπεί.

To zougla.gr επικοινώνησε με οδηγό, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς κινούνταν λίγα μέτρα πιο πίσω από το τελευταίο λεωφορείο που προσέκρουσε σε νταλίκα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο δρόμος ήταν γεμάτος πετρέλαιο, προφανώς από κάποια διαρροή. «Έβλεπα μπροστά μου να φρενάρουν πολλά οχήματα, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξεις το όχημα, ιδιαίτερα αν είχες αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το λεωφορείο έκανε πατινάζ πάνω στο οδόστρωμα».


Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης-Φίλιππος Καραμέτος 
 http://www.zougla.gr/