Κυριακή, Δεκεμβρίου 14

Ο Γιώργος σε πολιτική βεντέτα (και) με τον Σαμαρά

Giorgos-Papandreou-Antonis-Samaras Η τελευταία και πλέον κρίσιμη καινούρια παράμετρος που προστέθηκε στην ανάλυση και τις ζυμώσεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, εξασφαλίζοντας την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρίας Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, είναι φυσικά η επιθετική κινητικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αρχηγός του Κινήματος επί 8 χρόνια και πρωθυπουργός της χώρας για 2 χρόνια, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, θεωρείται από τον διάδοχό του στην ηγεσία “ξένο σώμα”.
Ο ίδιος έσπευσε χθες να… διορθώσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την ηχηρή δήλωσή του περί συγκρότησης νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η ουσία των πραγμάτων ωστόσο δεν διαφοροποιήθηκε.
Στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί ισχυρά ερείσματα και πατήματα. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για το ενδεχόμενο να βρει μπροστά του ένα κόμμα Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές. Γι΄ αυτό και το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί ότι ένα κόμμα Παπανδρέου θα μπορούσε να μετατρέψει σε θρίλερ τη συμμετοχή του Κινήματος στην επόμενη Βουλή.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να πάρει μια μεγάλη ρεβάνς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους θεωρεί “ενόχους” για την ανατροπή του από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011. Στην πραγματικότητα, ο ψυχισμός του πρώην πρωθυπουργού τον οδηγεί σε “πολιτική βεντέτα”, όχι μόνο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και με τον σημερινό Πρωθυπουργού.
Και έχει σημασία η ισορροπία στις σχέσεις Παπανδρέου-Σαμαρά, με δεδομένο το παρελθόν τους που πηγαίνει πολύ πίσω, στα χρόνια της πανεπιστημιακής φοίτησης και της… συγκατοίκησης στον ίδιο κοιτώνα, καθώς μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον που έρχεται στο πολιτικό σκηνικό.
Το βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ξεχάσει. Και θέλει τη ρεβάνς.http://ysterografa.gr