Κυριακή, Ιανουαρίου 4

ΓΑΠ : Είμαι λυτρωτής κι όχι διασπαστής. Πάμε να γράψουμε ιστορία

Παρανόησαν... κρατούσαν σημαίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου και φώναζαν «Παπανδρέου – Παπανδρέου»
Γιώργος: Είμαι λυτρωτής κι όχι διασπαστής. Πάμε να γράψουμε ιστορία
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην παρουσίαση του νέου του κόμματος έκανε λόγο για ρήξη με το κατεστημένο αφήνοντας αιχμές για τον Βενιζέλο.
«Το σημερινό ξεκίνημα δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά πολλών. Δεν έχω κάτι να κρύψω, ούτε με κρατά κανείς.

Αφού εγκαλούμαι προσωπικά ας απαντήσω και με πιο προσωπικό τόνο: Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν, στη σιγουριά της επανεκλογής με αντάλλαγμα τι; Τη σιωπή μου σε μία επίπλαστη ενότητα που βυθίζει μία ολόκληρη παράταξη που αγαπήσαμε στην ανυποληψία και που οι περισσότεροι καταγγέλλουν στις μεταξύ μας συζητήσεις αλλά τα καταπίνουν δημοσίως. Θα σιωπούσα θα βολευόμουν. Επέλεξα για άλλη μία φορά το δύσκολο δρόμο» συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας ότι ανέλαβε δημιουργική πρωτοβουλία ρήξης με το κομματικό κατεστημένο.
«Αυτός ήμουν, αυτός είμαι, αυτός θα είμαι πάντα. Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου, αλλά στην πολιτική έχω ταχτεί να υπηρετώ την πατρίδα, το κοινό καλό, να υπηρετώ αυτό που θεωρώ δίκαιο, σωστό ,προοδευτικό, ανθρώπινο. Δεν συμβιβάστηκα με τη λογική της αποφυγής του πολιτικού κόστους».
Επίσης κάλεσε τον κόσμο να γράψει μαζί με αυτόν ιστορία. «Δεν είμαι διασπαστής του ΠΑΣΟΚ αλλά λυτρωτής των ψηφοφόρων του που προδόθηκαν από όσους τους έκαναν ουραγούς της δεξιάς», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Βενιζέλο.
Πριν από την έναρξη της ομιλίας γνώρισε την αποθέωση από περισσότερα από 2.000 άτομα.
Το σύνθημα «Παπανδρέου – Παπανδρέου», δονούσε την ατμόσφαιρα ενώ πολλοί κρατούσαν σημαίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου.