Πέμπτη, Φεβρουαρίου 4

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια – Αντιεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιές σε κάδους – Μάχες σώμα με σώμα στο Σύνταγμα – Άγνωστοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του crashonline.gr (ΦΩΤΟ)

epeisodia4 exo


Ενημέρωση
είδος από :
  Οι πρωτοβουλίες του Βούτση
Την άμεση σύγκληση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προκειμένου να υπάρξει ακρόαση και διάλογος με τους επαγγελματικούς φορείς που πλήττονται από τα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Η πρόταση διατυπώθηκε κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο κ. Βούτσης με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, των αγροτών κ.α. στους οποίους επισήμανε ότι «από την δική σας την πλευρά θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
  Κι ενώ η Ελλάδα «βράζει»
Κι ενώ οι Έλληνες πολίτες είναι στα κάγκελα και στην Αθήνα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Λονδίνο.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Επισημαίνεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κάμερον, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
  Οδοφράγματα και φωτιές στη Στουρνάρη
Νέος γύρος επεισοδίων φαίνεται πως ξεσπάει στα Εξάρχεια. Κουκουλοφόροι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη, ενώ έχουν στηθεί και οδοφράγματα.
  Ναύπλιο: Άνοιξε παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Άργους στους Μύλους
Αποχώρησαν οι αγρότες και οι λοιποί απεργοί από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Άργους, όπου στο ύψος της εισόδου των Μύλων είχαν κλείσει τον δρόμο για δύο περίπου ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων. Αυτή την ώρα σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία.
Οι αγρότες στους Μύλους τέλεσαν μνημόσυνο στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του γέρου του Μοριά, και αυτή την ώρα με τα τρακτέρ τους πραγματοποιούν αυτοκινητοπορεία στο χωριά του αργολικού κάμπου, με πρώτο τη Νέα Κίο, ενώ στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στο μπλόκο του Κουτσοποδίου, χωρίς όμως να κλείσουν εκεί τον δρόμο.
Στον Ισθμό είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι, και νωρίτερα οι αγρότες μαζί με απεργούς άλλων επαγγελματικών τάξεων κατέλαβαν για πάνω από μια ώρα και τη γέφυρα του Ισθμού.
Τώρα οι κυκλοφορία των οχημάτων από Κόρινθο προς Αθήνα κι αντίστροφα διεξάγεται μέσω του δρόμου, Ισθμός-Λουτράκι-Σχίνος-Αλεποχώρι-Μέγαρα. Πρόκειται για ένα παρακαμπτήριο δρόμο στενό, επαρχιακό, 75 περίπου χιλιομέτρων που απαιτείται περίπου μιάμιση ώρα για να τον διανύσει ένα αυτοκίνητο υπό κανονικές συνθήκες.
  Θεσσαλονίκη: Πολυήμερο αποκλεισμό στα διόδια των Μαλγάρων εξετάζουν οι αγρότες
Σε πεντάωρο αποκλεισμό των διοδίων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες από τις 4 το απόγευμα, ενώ σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο πολυήμερου αποκλεισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου Αχιλλέας Καμπούρης.

Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να φύγουμε από τους δρόμους».

Πηγή: ΑΠΕ
  Χωρίς λόγια! Η απίστευτη δήλωση του Ρήγα για τις κινητοποιήσεις
Απερίγραπτα είναι πια όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει απαραίτητες τις κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε «υγιείς και απαραίτητες» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του ασφαλιστικού.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ασκούν έντονη πίεση στους θεσμούς και είναι απόλυτα υγιείς και απαραίτητες. «Τη θέλουμε την πίεση αυτή, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και γιατί ενώ υπάρχει συμφωνία οι θεσμοί επιμένουν σε συγκεκριμένα ζητήματα» είπε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, έδωσε μία σκληρή μάχη με τους θεσμούς και διαπραγματεύτηκε όπως δεν είχε διαπραγματευτεί καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και τώρα, στη δεύτερη περίοδο, υλοποιεί τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε, το ίδιο καθήκον, όμως, έχουν και οι θεσμοί» σημείωσε.
  Στο μεταξύ ο Κατρούγκαλος βλέπει τους Θεσμούς
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο Χίλτον, είναι σε εξέλιξη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένει στο «όχι» στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Επίσης, θεωρούν ότι τα 384 ευρώ, ως εθνική σύνταξη είναι πάρα πολλά και τονίζουν ότι θα πρέπει να δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια.
  Μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Μετά την πορεία, ενα μέρος της οποίας έχει καταλήξει στην πλατεία Εξαρχεία, μια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
  Η ένταση μεταξύ αγροτών και διαδηλωτών στο Σύνταγμα






  Δύο προσαγωγές από την αστυνομία
Δύο προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή από την αστυνομία, για τα επεισόδια που προκάλεσαν νωρίτερα αντιεξουσιαστές, στο κέντρο της Αθήνας.

crashonline.gr