
Προσωπικές σκέψεις . . . μα για την πολιτειακή ανωμαλία . . .
Πόσο δύσκολο είναι να βρούμε σήμερα ενάρετους, πνευματικούς ηγέτες που θα μας οδηγήσουν τους Ορθόδοξους Έλληνες τουλάχιστον, στην προαιώνια αποστολή μας ;
Τελικά ήταν εύκολο για τους . . .
της Νέας τάξης η παγίδα που έστησαν και με μπόλικο χρήμα κάλυψαν οι προαιώνιοι εχθροί μας, ώστε κατάφεραν να πιάσουν όλους εμάς τους ταλαίπωρους και ανύποπτους Έλληνες και Ορθόδοξους σαν θύματα στη φάκα τους.
της Νέας τάξης η παγίδα που έστησαν και με μπόλικο χρήμα κάλυψαν οι προαιώνιοι εχθροί μας, ώστε κατάφεραν να πιάσουν όλους εμάς τους ταλαίπωρους και ανύποπτους Έλληνες και Ορθόδοξους σαν θύματα στη φάκα τους.
Η αιτία ; ; ;
Γίναμε ολιγόπιστοι και υποκριτές.
Χάσαμε την εθνική μας αυτοσυνειδησία. Κοινώς . . . Φραγκέψαμε . . .
Μας άρεσε που το παίξαμε και το παίζουμε ορισμένοι ακόμη, ευρωπαίοι, άσχετα αν ΔΕΝ είμαστε.
Ξεπουλήσαμε τις αρχές και τα πιστεύω μας εύκολα, για . . . το χρήμα.
Το ευρωπαϊκό χρήμα. Το σιωνιστικό που έλεγε και ο γέροντας Ιωσήφ.
Τουλάχιστον όσοι βαυκαλιζόμαστε ακόμη, ότι θέλουμε να αυτοχαρακτηριζόμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ΚΑΛΑ στο μυαλό μας ότι :
Όλα τα κόμματα της βουλής ( ΟΛΑ ανεξαιρέτως, αλλά και όσα μικρά διαφημίζουν ότι θέλουν να μας σώσουν με μαγικές λύσεις, πολύ απλά ψεύδονται, γιατί ανήκουν στους σιωνιστές και μόλις βγούν ( από την επομένη κιόλας μέρα όπως ο ΣΦΥΡΙΖΑ ) θα κάνουν 1800 κολοτούμπα ( το εμπεδώσαμε πιά απ’ όλο το φάσμα των κομμάτων ) κι εμείς θα γινόμαστε κοψοχέρηδες, αλλά πισωγύρισμα δεν θα υπάρχει. Μόνο μαυρίλα και μνημόνια.
Διαχρονικά σε περιόδους κρίσης όπως είναι η σημερινή, όπου τα παλιά πάθη βρίσκονται σε έξαρση, οι αριστεροί, πιστοί στο γνωστό δόγμα της αθεΐας, αφήνουν με κάθε ευκαιρία εξουσίας πίσω τους, πολλούς νεκρούς – μάρτυρες όπως στη Σοβιετική Ένωση.
Και οι δεξιοί όλοι, αλλά ιδιαίτερα οι αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές, οικειοποιούνται την ορθοδοξία, χωρίς βέβαια να έχουν καμιά σχέση με αυτήν, ( το ζήσαμε στη δικτατορία το ’74 ), για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να πετύχουν τα δικά τους σκοτεινά σχέδια , με τα επίσης γνωστά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να καταλάβουμε πιά, ότι ζούμε τα σημεία των καιρών και όσα μας προφήτεψαν οι Άγιοί μας.
Πράγμα που σημαίνει, ότι όλα όσα γνωρίζουμε χρόνια τώρα πρίν, θα πραγματοποιηθούν.
Τα δύσκολα τούτα χρόνια που βιώνουμε . . . και μυαλό ΔΕΝ βάζουμε, πρώτος απ’ όλους ο γράφων, θα πρέπει τουλάχιστον να φροντίσουμε να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ σαν λαός.
Τουλάχιστον ΟΣΟΙ αυτοχαρακτηριζόμαστε Ορθόδοξοι.
Επειδή είναι στο DNA της φυλής μας –ο καθ’ ένας για τη πάρτη του, μπρός παιδιά πίσω Χαρίλαε κ.α.- ας σκεφτούμε τουλάχιστον τώρα στο ναδίρ, ότι : ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ από προσώπου γής.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ! ! !
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και ΑΥΤΟΙ που μας έχουν παγιδέψει σ’ αυτή την οικονομική κρίση, που προήλθε όμως από την πνευματική μας αποστασία από το Χριστό μας, και το επόμενο βήμα του σχεδίου τους είναι να μας φέρουν σε έναν νέο εμφύλιο, όπου αυτή τη φορά εκτός των αριστερών και των δεξιών, θα συμμετέχουν και λαθρομετανάστες έτοιμοι για όλα.
Ο Αγιορείτης Γέροντάς μου, μου το έχει αναφέρει πολλές φορές από το 2014 και μετά.
«Περισσότερο να φοβάσαι τους δικούς μας . . .»
Ο Πατροκοσμάς προφήτεψε για την εποχή μας :
«Θα έρθει καιρός, που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην» ήταν η προειδοποίηση του, πριν 260 χρόνια !
Τα λόγια του αντηχούν σήμερα σαν τεράστιες καμπάνες, που προσπαθούν να μας ξυπνήσουν από τη λήθη κι εμείς οφείλουμε να τα ακούσουμε επιτέλους και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα επερχόμενα . . . γιατί έλαχε σ’ εμάς να έχουμε το ιστορικό ραντεβού με . . . το σχέδιο του Θεού !
«Πολλοί Άγιοι θα ήθελαν να ζήσουν στην εποχή μας και να κάνουν τον αγώνα μας» ! ! ! είχε πεί ο Άγιος Παϊσιος ( βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών» 6η έκδοση για τα εθνικά θέματα σελ. 396-453 )
«Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σ’ εμάς αυτή η δουλειά, το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος».
- Τι θα γίνει με τη σημερινή κατάσταση ;
«Μην ανησυχείτε. Πολλά διατάγματα ΔΕΝ θα προλάβουν καν να δακτυλογραφηθούν».
- Με το Γένος μας τι θα γίνει ;
Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα τους ήταν πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός ΔΕΝ θα επιτρέψει. Η τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει, αλλά ΔΕΝ θα μας καταστρέψει . . .»
Ας αγωνιστούμε τουλάχιστον, έστω και τώρα, να βγούμε από τη σκοτεινή δίνη που βρισκόμαστε και που έχει σαν στόχο να μας οδηγήσει στην απόγνωση και τη κατάθλιψη, για να χάσουμε την ελπίδα μας, γιατί . . . ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ, έχουμε ιερή αποστολή να επιτελέσουμε ( έστω κάποιοι ), όπως μας άφησε παρακαταθήκη ένα άλλος μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ο Άγιος Νεκτάριος :
«Ναί, ὁ Ἕλληνας ἐγεννήθηκε ἀπό θέληση τῆς Θείας Πρόνοιας διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος. Αὐτό τό ἔργο εἶναι ἡ πνευματική κληρονομιά του, αὐτή εἶναι ἡ ἀποστολή του, ανάμεσα στά ἔθνη».
Αν και βρισκόμαστε στην εποχή της αποστασίας, της αθεΐας και της πνευματικής κατάπτωσης του Γένους μας, αυτά τα λόγια του Αγίου, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο Θεός θα μας καλέσει –μετά το πέρας του Γ΄Π.Π.- να εκπληρώσουμε την αποστολή,, που έχει ανατεθεί στο Γένος μας, από . . . καταβολής κόσμου.
Για όσους φαίνονται σήμερα, αδύνατο ή απίθανο να συμβούν όλα αυτά, έχει φροντίσει να μας ενημερώσει 30 χρόνια πρίν, ο Άγιος Παϊσιος όπως τα έχει παρουσιάσει για τις επερχόμενες περιστάσεις, ο συγγραφέας Ν. Ζουνατζόγλου.
Θ’ αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί και το Κ.Κ.Ε ! ! !




Μας έκανε μεγάλη εντύπωση εκείνο που είπε για το Κ.Κ.Ε και γελάσαμε θυμάμαι.
Είπε επίσης, «ότι εμείς θα τα ζήσουμε όλα αυτά, ενώ εκείνος όχι !»
Εν κατακλείδι : Να μη ξεχνάμε πως σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να ζούμε . . . Χριστιανική ζωή . . .
Και «Χριστιανική ζωή ΔΕΝ σημαίνει . . . κατήφεια, σοβαροφάνεια, καθωσπρεπισμός, μάτια αυστηρά, βλέμματα κατσουφιασμένα, «πρέπει» και «ΟΧΙ». Σημαίνει ΑΓΑΠΗ, ελευθερία, χαρά, ενθουσιασμός, πραότητα, ταπείνωση, συγχώρεση . . . σημαίνει «ΝΑΙ στη ζωή», «ΝΑΙ στην αιώνια ζωή» »
«Τα αδύνατα παρά τοις άνθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» και ο Πανάγαθος Θεός, δύναται δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, μέσα από το καμίνι των θλίψεων και των δοκιμασιών να μας δοκιμάσει και να μας ετοιμάσει για τα μετά τον πόλεμο, που θα κληθούν κάποιοι πραγματικοί Χριστιανοί να διδάξουν την Ορθδοξία σε όλο το πλανήτη . . .
Αρκεί να μετανοήσουμε, να εξομολογογούμαστε και να κοινωνούμε πλέον τακτικά, ώστε ν’ αντέξουμε στις δοκιμασίες που έρχονται.
Και να ΜΗ ξεχνάμε :
Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ προηγείται της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ . . .
Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ προηγείται της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ . . .
Κ. Μ.