Πέμπτη, Δεκεμβρίου 1

Μόνη «ιδεολογία» η υποκρισία !

Του Νίκου Ρωμανού

Το ψέμα, οι κωλοτούμπες, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, γνωστές και ως "δεσμεύσεις", τα εύκολα, ευχάριστα λόγια που χαϊδεύουν κάθε παθογένεια και ελάττωμα δεν είναι πρωτόγνωρα στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. 
Πέρα όμως από το μέγεθος των φαινομένων αυτών που είναι
πράγματι πρωτόγνωρο υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καθιστά τα όσα ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια πρωτοφανή.
Πολλοί λένε πως αυτοί που μας κυβερνούν δεν πιστεύουν σε καμία ιδεολογία, δεν υπηρετούν καμία αξία και δεν είναι σταθεροί σε τίποτα. 
Πρόκειται περί κακοπροαίρετης κριτικής που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και δεν θέλω να φανταστώ από ποια "κέντρα" εκπορεύεται... 
Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση μας "υπηρετεί" σταθερά και αταλάντευτα την υποκρισία! 
Μπορεί να αλλάζει "απόψεις", μπορεί η μόνη κόκκινη γραμμή που "τήρησε" να είναι αυτή στον γιακά του Βαρουφάκη, μπορεί να έχει ξεμείνει από αφήγημα, αφού τα έχει δοκιμάσει όλα, αλλά είναι σταθερά προσηλωμένη στην υποκρισία. 
Εκεί δεν δέχεται εκπτώσεις, ούτε παζάρια! 
Είναι αγνοί, ανόθευτοι, ακραιφνείς υποκριτές! 
Και αυτό είναι που τους διαφοροποιεί ποιοτικά από οποιονδήποτε άλλον λαϊκιστή έχει περάσει από αυτόν τον τόπο μέχρι σήμερα!
Ο συνήθης λαϊκιστής λέει ψέματα όσο τον παίρνει. Μόλις διαψευστεί από την πραγματικότητα αλλάζει το "αφήγημα" και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεχαστούν όσα έλεγε μέχρι χθες! 
Οι λαϊκιστές που μας κυβερνούν πρωτοτυπούν και εδώ! 
Την ίδια στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν για το νέο τους αφήγημα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν όσα φώναζαν μετά πάθους μέχρι χθες. 
Βρίσκονται σε ένα τραγικό υπαρξιακό αδιέξοδο. Με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν μια διχασμένη πολιτική προσωπικότητα που δεν πείθει (πια) τους οπαδούς καμίας "πλευράς".
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Black Friday: 
Οι "σύντροφοι" μας το παρουσίασαν ως σατανική πρωτοβουλία της "παγκοσμιοποίησης" για να αφανίσει τους μικρούς προς όφελος των μεγάλων! 
Η Αυγή κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η μαύρη όψη της κατανάλωσης». 
Σύντροφοι δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά η μαύρη όψη της κατανάλωσης είστε ΕΣΕΙΣ! 
Όσοι έχουν την παραμικρή επαφή με την αγορά γνωρίζουν πως ο τελευταίος Οκτώβριος ήταν απογοητευτικός. Οι τζίροι των μικρομεσαίων και η αγορά εργασίας σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Μεγαλύτεροι εχθροί του μικρομεσαίου επιχειρηματία από εσάς δεν έχουν περάσει! Χειρότερους εχθρούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν έχουμε γνωρίσει! Ακόμα και η υποκρισία (την οποία πιστά υπηρετείτε) έχει τα όρια της.
Όταν αυξάνετε την φορολογία κερδών στις ΟΕ και ΕΕ (δηλαδή στις μικρομεσαίες), τις ασφαλιστικές εισφορές, την προκαταβολή φόρου στο 100%, ενώ φορολογείτε άγρια ακόμα και τον καφέ που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους κλάδους που συνέχιζε να κινείται μέχρι πρότινος (αποκλειστικά από την μικρομεσαία ιδιωτική πρωτοβουλία), τότε οι μόνοι που έχουν να φοβούνται οι «μικροί» είστε εσείς! 
Η ραγδαία αύξηση των λουκέτων έχει την δική σας σφραγίδα! Όλα τα νέα λουκέτα που θα προστεθούν το 2017 στην ήδη ρημαγμένη (από τις ιδεοληψίες σας) αγορά θα έχουν επίσης την δική σας σφραγίδα! 
Μεγαλύτερη απειλή από εσάς για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Οπότε αφήστε την Black Friday στην ησυχία της μήπως κινηθεί και κανένα ευρώ εκτός των ταμείων της εφορίας…
Τίποτα δεν έχουμε να φοβόμαστε από την Black Friday σύντροφοι. Την τεράστια ζημιά την πάθαμε από το black humor που επιδείξαμε ψηφίζοντάς σας...
Το μόνο που μπορείτε να προσφέρετε στους μικρούς και τους αδύναμους είναι να φύγετε το συντομότερο.
*Ο Νίκος Ρωμανός είναι Επιχειρηματίας, Ψυχολόγος ΜΒΑ, ΒΑ Psychology