Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27

Μια οφειλόμενη απάντηση του Άνεμου Αντίστασης για ΣΕΚΑΠ, Σαββίδη και πρόστιμα



Ποικίλες αντίδρασεις προκάλεσε άρθρο μας, στο οποίο παίρναμε θέση ενάντια στον Σαββίδη για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ και την πρόθεση του να την οδηγήσει σε πτώχευση. Θα αναφερθούμε σε αναγνώστες που διαφώνησαν μαζί του, αν και οι περισσότεροι συμφώνησαν με την θέση μας. Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι απαντάμε σε καλοπροαίρετους αναγνώστες που βλέπουν 170 εργαζόμενους να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, και όχι σε οικόσιτα του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονται τον Σαββίδη με την λογική..."Αυτός είναι ο δικός μας ολιγάρχης, αφήστε τον ήσυχο".
Στους δεύτερους απαξιούμε καν να απαντήσουμε και απλά τους θυμίζουμε ότι το κόμμα τους κάποτε θα πολέμαγε όλους τους ολιγάρχες.

Στο θέμα μας.....Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το 2013 την χρεοκοπημένη ΣΕΚΑΠ στο τσάμπα, υποσχόμενος επενδύσει και αναγέννηση. Ήταν η πρώτη του μεγάλη επιχειρηματική κίνηση (μετά ήρθε ο ΠΑΟΚ) και δείγμα της θέλησης του να μπει ενεργά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας. Το 2013 η ΣΕΚΑΠ ήταν ήδη φορτωμένη με πρόστιμα και καταδικαστικές αποφάσεις και για αυτό τον λόγο την αγόρασε από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά ΤΣΑΜΠΑ. Με λίγα λόγια αν έπρεπε η τότε κυβέρνηση να μηδενίσει τα πρόστιμα, θα έπρεπε να καταβάλει κάποιο μεγάλο αντίτιμο, για τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία, το brand, κτλ. 

Πρώτο κρατούμενο δηλαδή, ο Σαββίδης ήξερε για τα πρόστιμα όταν την έπαιρνε.

Να υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς, κρυφά, όπως έκανε και με άλλους επενδύτες εκείνη την εποχή του υποσχέθηκε διαγραφή;;, διακανονισμό;;;;  Να βγει ο Σαββίδης να τον εκθέσει. Όσο δεν βγαίνει, τόσο εκτίθεται ο ίδιος.

Επί ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ο Σαββίδης ακόμα πιο σαφέστατα πήρε εγγυήσεις ότι και τα πρόστιμα θα διαγραφούν και θα διευκολυνθεί να προχωρήσει σε ανάπτυξη της επιχείρησης. Χθες, το κυβερνητικό στέλεχος Αμανατίδης το είπε δημόσια ότι πρόσφατη τροπολογία που κατέβασε η κυβέρνηση που χάριζε πρόστιμα αφορούσε τον Σαββίδη και το ΣΕΚΑΠ (σε αντίθεση με την κυβέρνηση που όταν περνούσε η τροπολογία διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν φωτογραφική η τροπολογία). Δυστυχώς για εκείνον δεν του ήρθαν βολικά τα πράγματα καθώς δικαστήρια και τον αναγκάζουν να πληρώσει τα πρόστιμα και λόγω αδικημάτων της προηγούμενης διοίκησης δεν μπορεί να διαθέσει το προιόν του στην εσωτερική αγορά. Και το δεύτερο το περίμενε ο Σαββίδης, όταν την έπαιρνε την εταιρία.

Να του χαριστούν τα πρόστιμα για να σωθούν θέσεις εργασίας;;;;

Η απάντηση του Άνεμου Αντίστασης, που από το 2013 ξεκίνησε εκφράζοντας άποψη με αριστερό πρόσημο πάντα και πάντα ήταν αντίθετος σε ολιγάρχες και τις δουλειές τους είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ!

- Ο Ιβάν Σαββίδης όταν την έπαιρνε την ΣΕΚΑΠ ήξερε, και άλλωστε όλες οι ανώνυμες εταιρίες ασχέτου διαχείρισης είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν υποχρεώσεις πρόστιμα, ακόμα και αν αυτά ανήκουν σε προηγούμενες διοικήσεις. Σκεφτείτε τώρα την COCA COLA κάθε φορά που θα της επιβάλλεται ένα πρόστιμο για να το γλιτώσει να αλλάζει διοίκηση για να το μην το πληρώσει ποτέ. Υπάρχει νομοθεσία που και σήμερα ευνοεί το Κεφάλαιο αλλά κρατά τα στοιχειώδη προσχήματα και δεν απαλλάσσει εταιρίες από τις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους.

- Μα να χαθούν 170 θέσεις εργασίας σε περίοδο κρίσης;;;...... Απαντάμε ότι από το 2010 που μας φόρεσαν τα μνημόνια η ανεργία διπλασιάστηκε. 500.000 νέους ανέργους τουλάχιστον γέννησε αυτή η κρίση (και εξευτελιστικούς μισθούς για 1 εκατομμύριο και βάλε εργαζόμενους). Η τερατώδης φορολογία των μικροεπαγγελματιών, η ληστρική συμπεριφορά των τραπεζών απέναντι σε αυτούς έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις προκαλώντας τσουνάμι ανέργων.  

Να δεχθούμε το επιχείρημα ότι λόγω κρίσης να διαγραφούν πρόστιμα, και χρέη για να επανακκινήσει η οικονομία. Αυτό υποστηρίζουμε άλλωστε και σαν ιστολόγιο που έχει και άποψη. ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ λέμε!

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ......

Οι κυβερνήσεις ΓΑΠ, Σαμαρά, και Τσίπρά αρνούνται την σεισάχθεια για όλους υπηρετώντας δανειστές και την ντόπια ολιγαρχία! Είναι υποκριτικό να  έχουν σπρώξει και να σπρώχνουν ακόμα στην απελπισία εκατομμύρια πολίτες, χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και να πουλάνε "προστασία εργαζομένων" για περιπτώσεις τύπου Σαββίδη και μόνο.

 http://anemosantistasis.blogspot.gr