Σάββατο, Νοεμβρίου 10

Κωνσταντίνε, με ένα θάνατο είπες όσα δεν λένε οι ζωντανοί!

konstantine-me-ena-thanato-eipes-osa-den-lene-oi-zontanoi666Κωνσταντίνε, με ένα θάνατο είπες όσα δεν λένε οι ζωντανοί!
ΠΗΓΗ Αλέξανδρος Καρράς
Κωνσταντίνε Κατσίφα, δεν ξέρω αν είμαι άξιος να απευθύνω λόγο στην ηρωική ψυχή σου. Με ταπεινότητα όμως, θαυμασμό κι εκτίμηση, με τιμή και δέος θα απευθυνθώ προς έναν Άνδρα Έλληνα, αρσενικό με όλη τη σημασία της λέξεως.

Έναν αρσενικό αετό που πέταξε ψηλά. Κι αυτός ο αετός είναι η ψυχή σου που έκρυψε τον ήλιο σήμερα πριν ενωθείς με το χώμα που τόσο λάτρεψες. Ένα χώμα που πότισες με το αίμα σου για μια σημαία κι έναν σταυρό.
Ο θάνατός σου αποκάλυψε πολλά. Πρώτα απ’ όλα, Κωνσταντίνε, έφερε στο προσκήνιο την ιδιαίτερη Πατρίδα σου, την Βόρειο Ήπειρο. Κάποιοι άκουσαν ότι τελικά υπάρχει «μια αδερφή κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο την αγαπώ πολύ». Ξαφνικά κάποιοι κοίταξαν ψηλά, πέρα από τα σύνορα που καλούνται ελληνικά.
Απέδειξες ότι δεν υπάρχει καμία φιλία με την Αλβανία. Όσο κι αν κάποιοι ήθελαν να μας πείσουν για το αντίθετο. Και τολμούσαν μάλιστα κι εθνικιστές να το λένε αυτό. Μιλούσαν ξεδιάντροπα για ενωτική βαλκανική εθνικιστική συνεργασία με τους Αλβανούς επειδή μας δένει τάχα κάποια «φυλετική» συγγένεια. Λόγω λευκού δέρματος! Κι έδωσες την απάντηση με αίμα. Με το δικό σου αίμα. Σωστά το είπαν κάποιοι: «Το αίμα σου υπογραφή, Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική».
Κωνσταντίνε, με ένα θάνατο είπες όσα δεν λένε οι ζωντανοί!
Άκουγε ο Ελλαδίτης Έλληνας ότι κάποιος κατάγεται από τη Βόρεια Ήπειρο και τον αποκαλούσε Αλβανό! Και του απέδειξες ότι είναι ένας γελοίος και ένας άσχετος που έχει λησμονήσει τους Έλληνες αδελφούς της Βορείου Ηπείρου. Διότι τώρα ποιος μπορεί να πει ότι δεν ήσουν Έλληνας εσύ; Ήμουν σίγουρος ότι σε είχαν αποκαλέσει έτσι πολλές φορές στη ζωή σου. Κι έπειτα άκουσα την Ηπειρώτισσα τη μάνα σου, αυτή την εκπληκτική γυναίκα που τόση αξιοπρέπεια και δύναμη έδειξε. Όταν ήσουν παιδάκι 6,5 ετών, δήλωσε σε κάποια εκπομπή, σε έγραψε σε κάποιο σχολείο του ελληνικού κράτους. Εκεί τα παιδάκια σε αποκαλούσαν «Αλβανό» κι αυτό δεν το δεχόσουν με τίποτα. Αλλά στάθηκες γερά στα πόδια σου ρε μάγκα. Δε μίσησες τους Έλληνες του ελληνικού κρατιδίου. Όπως πολλοί άλλοι το κάνουν για διάφορους λόγους και, κυρίως, από κόμπλεξ.
Διατηρούσες άσβεστη την πίστη σου στον Θεό, ήσουν ένας ευλαβής Χριστιανός Ορθόδοξος. Αυτό κι αν ήταν αντίσταση. Ξέρω πολλούς που – κι ας μη σε ήξεραν – σε χλεύαζαν για αυτό. Δεν έχει σημασία αν σε ήξεραν. Ο Εθνικισμός στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος πως το γνώριζες αυτό, δεν είχε και δεν έχει ακόμα βρει την ταυτότητά του. Διάφορες ιδέες και δόγματα εισχώρησαν στον Εθνικισμό και άτομα προβληματικά που θεώρησαν πως με το να αρνούνται τον Χριστιανισμό τους κάνει να ξεχωρίζουν. Ότι τους κάνει πιο Έλληνες αυτό. Ότι ανακάλυψαν μια «αλήθεια» που ο υπόλοιπος λαός «προβάτων» δεν έχει ανακαλύψει και για αυτό τον χαρακτηρίζουν «πλέμπα». Όσους Έλληνες, όπως εσύ, κρατούν την Ορθόδοξη Πίστη τους τους αποκαλούν «ιουδαιοχριστιανούς». Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου όμως τολμούσαν να σε αποκαλούν «Αθάνατο».
Κωνσταντίνε, με ένα θάνατο είπες όσα δεν λένε οι ζωντανοί!5
Κι ύστερα είδαμε όλοι τις φωτογραφίες σου και τα ποστ στο προφίλ σου στο Facebook. Φωτογραφίες σου με φόντο εκκλησάκια και σταυρούς. Αναρτήσεις για τον Άγιο Παΐσιο. Και σιώπησαν, έκαναν πως δε τα βλέπουν ή πως δεν έχουν σημασία επειδή είσαι Έλληνας που θυσιάστηκε. Και τους εξέθεσες κι αυτούς λοιπόν. Κι ύστερα βγήκε η μητέρα σου κι είπε πως ήσουν άνθρωπος της θρησκείας κι ότι τα βράδια κοιμόσουν με τις προσευχές σου.
Ακόμα δεν είχε παραλάβει τη σορό σου η οικογένειά σου και το προδοτικό κράτος, που έχει το θράσος να αποκαλείται ελληνικό, έδειξε το χειρότερο του – αλλά αληθινό – πρόσωπο. Σε δυσφήμησαν, υιοθέτησαν την αλβανική πλευρά των γεγονότων, σε αποκάλεσαν τρελό, ακραίο και διάφορα άλλα. Αρνήθηκαν μάλιστα να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη σου μέσα στη Βουλή.Δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για τον πόνο της δικής σου μητέρας. Δεν την κάλεσε κανείς. Δεν της έστειλαν μια επιστολή. Όπως έκαναν για άλλες περίεργες υπάρξεις που δεν μπορούν α συγκριθούν με σένα και δεν πρέπει να αναφερθούν εδώ. Όχι σε αυτές τις γραμμές που μιλάνε σε σένα. Έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν ότι δε σκοτώθηκες στη Βόρειο Ήπειρο αλλά στη Νότια Αλβανία! Ότι δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος! Κι ο πατέρας σου, επίσης άνδρας αρσενικός με Τιμή κι αξιοπρέπεια, δήλωσε πως αντέχει τον χαμό σου αλλά όχι τη δήλωση για Νότια Αλβανία!
Κωνσταντίνε Κατσίφα, τη μέρα του «ΟΧΙ» του μεγάλου Εθνικού Κυβερνήτη είπες κι εσύ το δικό σου «ΟΧΙ», εκεί ψηλά στη Βόρειο Ήπειρο. Δεν μπορώ να βρω άλλο παράδειγμα της ιστορίας που ένας θάνατος να αποκάλυψε τόσα πολλά πράγματα μαζί:
1) Ο Βορειοηπειρώτης δεν είναι Αλβανός, αλλά Έλληνας.
2) Το κράτος που αναγνωρίζει κάποια «Βόρεια Μακεδονία» δεν αναγνωρίζει «Βόρειο Ήπειρο» αλλά κάποια «Νότια Αλβανία».
3) Το κράτος που τιμά διάφορους αλλόφυλους κι αλλόθρησκους και κάποια άτομα ιδιαίτερων προτιμήσεων δεν τιμά έναν εκτελεσμένο Έλληνα που υπερασπίστηκε την Ελληνική Σημαία σε κατεχόμενα εδάφη.
4) Απέδειξες ότι ο αληθινός εθνικιστής είναι αυτός που σέβεται και τιμά τη θρησκεία των προγόνων του, των ηρώων του, την παράδοση την οποία παρέλαβε από τους γονείς του.
5) Απέδειξες ότι η Πατρίδα και η Θρησκεία είναι τα θεμέλια για έναν αληθινό, ελληνικό Εθνικισμό, ότι δεν είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί. Κι ότι δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Και δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Το τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» το τίμησες στην πράξη. Εξάλλου είχες και μια κόρη 11 ετών.
6) Απέδειξες πόσο ξεφτιλισμένοι και προδότες είναι κάποιοι που, χάριν της διαστρεβλωμένης ιδεολογίας τους, αρνούνταν την 28η Οκτωβρίου και το «ΟΧΙ» του Μεταξά και όλων των Ελλήνων. Γιατί εκείνη την ημέρα, λόγω της επετείου αυτής, εσύ υπερασπίστηκες το δικαίωμά σου να υψώνεις την Ελληνική Σημαία ακόμα κι αν χρειαστεί να πεθάνεις για αυτό. Και το βράδυ ξεφτιλίστηκαν αναρτώντας για σένα και καλώντας σε «Αθάνατο». Το πρωί όμως σε χλεύαζαν μαζί με όλους τους Έλληνες που τιμούσαν την 28η Οκτωβρίου!
Κωνσταντίνε, με ένα θάνατο είπες όσα δεν λένε οι ζωντανοί!77
Κωνσταντίνε, θα προτιμούσα να ήσουν ζωντανός. Για πολλούς λόγους. Κυρίως διότι άνθρωποι με τέτοια φλόγα για την Πατρίδα και τα Ιδανικά της πρέπει να μένουν ζωντανοί. Γιατί ήσουν νέος. Και μάλιστα ένας νέος, εθνικιστής και όμορφος Έλληνας. Υπόδειγμα Έλληνα εθνικιστή ήταν, και θα μείνει, η ευγενική όψη σου. Όμως όταν σε είδα νεκρό, αυτή η γαλήνια και χαμογελαστή σου όψη, μου άλλαξε τη γνώμη. Κατάλαβα ότι ο θάνατος αυτός σε έκανε ευτυχισμένο. Διότι απελευθέρωσε αυτόν τον αετό, την ψυχή σου, για να στείλει μήνυμα σε όλους τους Έλληνες. Για να πει όλα αυτά που προαναφέρθηκαν.
Από εδώ και στο εξής, αδελφέ μου, η Βόρειος Ήπειρος και το πρότυπο του Έλληνα εθνικιστή θα έχουν μια εικόνα και ένα όνομα:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ!
Πέτα πάνω από την Βόρειο Ήπειρο Αϊτέ! Κρύψε της τον Ήλιο μέχρι να γυρίσουμε. Μέχρι να κάνουμε τη γη της, που τώρα μέσα της έχει το κορμί σου και τα κόκκαλα των πεσόντων που τιμούσες, να τρέμει. Ότι ονειρεύτηκες θα γίνει.
Το πιο αληθινό μήνυμα που έστειλες είναι η μεγάλη αλήθεια: Ο πατριωτισμός δε φυτρώνει, δε συντηρείται στις πόλεις, στην πρωτεύουσα. Εκεί φυτρώνει και κάνει βαθιές ρίζες ο εκφυλισμός. Ο πατριωτισμός φυτρώνει και θεριεύει στην περιφέρεια και στην αλύτρωτη γη. Κι όσο πόνο κι αν έχει μέσα του ο εθνικιστής παραμένει μια ευτυχισμένη, μια ευγενική, μια χαμογελαστή ύπαρξη.
Το ερώτημα όμως θα παραμένει πάντα ένα: Γιατί οι ΖΩΝΤΑΝΟΙ να χάνονται και να μένουν πίσω οι κουρασμένοι, οι δειλοί, οι υποταγμένοι;;
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Κωνσταντίνε, με ένα θάνατο είπες όσα δεν λένε οι ζωντανοί!7777grothia.gr