Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25

Κρατούσαν Ντουντούκες....έσπαζαν βιτρίνες, και πήραν την εξουσία." Σπούδασαν" με χαρτζιλίκι του μπαμπά, στην ουσία αγόρασαν πτυχία από ξένα κράτη και τώρα κυβερνούν την Ελλάδα!

Νομίζει ότι, αν σπάσει μερικές τζαμαρίες, κάνει αγώνα, επειδή την "προσέχει" το σύστημα.

Νομίζει ότι, αν σπάσει μερικές τζαμαρίες, κάνει αγώνα, επειδή την "προσέχει" το σύστημα.

....Έσπασαν τις βιτρίνες και πήραν τον "λόγο". Έστω και έτσι απέσπασαν την προσοχή μας.
Τους ακούμε.
Έχουν λύσεις;
Όχι βέβαια.

Αυτοί θέλουν να ζήσουν αυτό το οποίο "δεν υπάρχει". Σπούδασαν με χαρτζιλίκι του μπαμπά ό,τι τους βόλευε από πλευράς ευκολίας και θέλουν τώρα να "υιοθετηθούν" από το κράτος σε κάποια δημόσια θέση.
Θέλουν το 2009 να ζήσουν ως προνομιούχοι "επιστήμονες" σε συνθήκες 1960. Τότε, που με ένα πτυχίο ήταν ανοιχτές όλες οι "πόρτες" και στην κυριολεξία διάλεγες πού θέλεις να δουλέψεις. Θέλουν να διορίζονται με τα πτυχία, χωρίς να βλέπουν τον "πληθωρισμό" στην εκπαίδευση. Την "υπεροχή" των παιδιών του συστήματος την αμφισβητούν, αλλά τη δική τους "υπεροχή" έναντι των συνομήλικών τους χωρίς πτυχία δεν τη διαπραγματεύονται.
Εξυπνάδες έναντι των ισχυρών τους αρέσει να λένε, αλλά δεν δέχονται εξυπνάδες, που να αφορούν τους ίδιους.

Σ' αυτό ευθύνεται η δική μας γενιά, γιατί έτσι τους εκπαιδεύσαμε. Τους μάθαμε να τα ζητάνε όλα και να μην τους αρνούμαστε τίποτε. Άλλοι, εξαιτίας μιας ανόητης άποψης περί αγάπης και άλλοι για να τους "ξεφορτωθούν", δεν τους εκπαίδευσαν. Είτε από καλό είτε από κακό, όλοι αυτοί οι "οργισμένοι" νέοι είναι ανεκπαίδευτοι και αυτό είναι κακό πρωτίστως για τους ίδιους.
Γιατί;
Διότι μπαίνουν σε συνθήκες άγνωστες και επικίνδυνες χωρίς καθόλου γνώσεις άμυνας. Σήμερα, που ετοιμάζονται να μπουν στην πραγματική ζωή, νομίζουν ότι και το σύστημα είναι σαν τους γονείς τους. Νομίζουν ότι, αν "κλάψεις" ή αν "γκρινιάξεις", θα σου δώσει αυτό το οποίο θέλεις. Νομίζουν ότι, αν σπάσεις και καμία βιτρίνα θα το τρομάξεις.
Λάθος.
Στην πραγματική ζωή γίνεται πόλεμος. Πραγματικός πόλεμος με πραγματικά θύματα, όπως είναι ο Αλέξης.
Σ' αυτήν την πραγματική ζωή, για να πάρεις κάτι, πρέπει να πολεμήσεις. Nα το πάρεις από αυτόν που το έχει και δεν το δίνει με τίποτε. Να πολεμήσεις αυτόν που είναι έτοιμος ακόμα και να σκοτώσει, για να διατηρήσει αυτά τα οποία θεωρεί κεκτημένα του.
Όμως, για να πολεμήσεις, χρειάζεται γνώσεις.
Γνώσεις άμυνας και γνώσεις επίθεσης.
Αν δεν μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου σε μια σκληρή και αποδεδειγμένα - μέσα στον ιστορικό χρόνο - ανθρωποκτόνα μάχη, καλύτερα να μην πολεμήσεις καθόλου.
Καλύτερα να μην δοκιμάσεις ποτέ την επίθεση απέναντι σε ένα σύστημα τρομερά έμπειρο, φοβερά επικίνδυνο και ανενδοίαστα δολοφονικό.
Καλύτερα πάρε ό,τι σου δίνει, για να σώσεις τουλάχιστον τη ζωή σου.

Μια γενιά, που βγαίνει στους δρόμους και ζητάει ό,τι "προκύψει", δεν θα πάει "μακριά". Δεν μπορεί να πάει "μακριά". Θα κάνει το λάθος, το οποίο θα δώσει το "άλλοθι" στην εξουσία να τη σακατέψει.
Μια γενιά, που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας, δεν μπορεί να επιβιώσει.

Μια γενιά, που είναι παιδιά ταλαίπωρων γονέων, οι οποίοι εργάζονται για κάποια 20 ευρώ την ημέρα και φορούν παπούτσια αξίας δέκα ημερομισθίων, θα έχει πρόβλημα.

Μια γενιά, που οι γονείς της κάνουν δύο και τρεις και δουλειές για να επιβιώσουν και "απαιτεί" κινητό αξίας ενός μηνιαίου μισθού, θα έχει πρόβλημα.

Μια γενιά, που έχει φάει μια περιουσία, για να "εκπαιδευτεί" στη "διοίκηση" επιχειρήσεων και στην πραγματικότητα το μόνο μεροκάματο που μπορεί να βγάλει είναι αυτό του ανειδίκευτου σερβιτόρου, θα έχει πρόβλημα. Πρόβλημα μεγάλο, που μπορεί να την οδηγήσει στον όλεθρο.

Η σημερινή γενιά δεν είναι μόνον η γενιά η οποία - σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα - κινδυνεύει να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Η σημερινή γενιά κινδυνεύει με την απόλυτη καταστροφή της επιστροφής στον εργασιακό "Μεσαίωνα", γιατί είναι παντελώς απροετοίμαστη να μπει στην "πάλη" της ζωής. Είναι μια γενιά "Καλομοίρα" χωρίς καμία γνώση, χωρίς καμία επαγγελματική εξειδίκευση, χωρίς εργατικότητα και η οποία μιλάει μια ακατανόητη ελληνοαγγλική διάλεκτο.
Μια αφελής "Καλομοίρα", που νομίζει ότι, αν "πουλάει" τρελίτσα και συμπάθεια, "δικαιούται" όχι μόνον να διακριθεί, αλλά και να ζήσει πλούσια.

Αυτή η γενιά νομίζει ότι το σύστημα είναι μια μορφή "Θείας Πρόνοιας", η οποία επιλύει μόνη της τα προβλήματα των άλλων.
Νομίζει πως, όταν δεν φτάνουν οι "ομορφιές" της, αρκεί να "γκρινιάξει" ή να κάνει "φασαρία" και θα ικανοποιηθεί το κάθε αίτημά της.
Νομίζει ότι, αν σπάσει μερικές τζαμαρίες, κάνει αγώνα, επειδή την "προσέχει" το σύστημα. Δεν ξέρει ότι το σύστημα είναι επικίνδυνο. Δεν ξέρει ότι το σύστημα σε ανέχεται μέχρι ένα σημείο. Μετά παίρνει μια "μάνικα" βίας και σε ξεφορτώνεται - όταν ποζάρεις "συμβολικά" με τα εσώρουχά σου - , όπως ξεφορτώνεται με μια μάνικα ένας οδοκαθαριστής τα χαρτόνια από τα πεζοδρόμια.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που σ' αυτό το κείμενο κάναμε τη φαινομενικά άσχετη ανάλυση περί διαπαιδαγώγησης; Φρόντισε το σύστημα να διαπαιδαγωγήσει μια γενιά με εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα την έκαναν εύκολη λεία για το ίδιο. Την έκανε εγωιστική, ανταγωνιστική, ανασφαλή και άσχετη, για να μπορεί να την απειλεί με απλή βία.
Γνωρίζει ότι μπορεί να τη διχάζει ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν διακρίνεται ούτε από τα χαρακτηριστικά τής γνώσης ούτε από αυτά της αλληλεγγύης. Καμία φορά δεν θα τη βρει ενωμένη απέναντί του. Κάθε φορά που θα υπόσχεται σε κάποιες μερίδες της κάποιο (ανούσιο) προνόμιο, θα τις αφαιρεί από το γενικό μπλοκ (των αιτούντων) .
Θα τη διαλύσει και κατόπιν θα τη συντρίψει.

Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι η γενιά αυτή δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την πραγματικότητα. ........

-------ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΐΑΝΟΎ.--------
«ΑΛΕΞΗΣ... Η ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»
http://forza-traianou.blogspot.com/2013/12/nea-genia-den-exei-epignosi-tis-pragm atikotitas.html