Σάββατο, Φεβρουαρίου 16

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ....-Ανασχηματισμός: Στην κυβέρνηση οι πρώην υπουργοί του Παπανδρέου, Μωραΐτης και Τόλκας

«Kεντροαριστερά» ανοίγματα από τον πρωθυπουργό με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ

Με την υπουργοποίηση δύο πρώην στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει το «άνοιγμα» στην Κεντροαριστερά.

νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Μωραΐτης, είχε διατελέσει από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.  Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, στις 3 Αυγούστου 2011 είχε οριστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου υφυπουργός Επικρατείας.

Θάνος Μωραΐτης

Ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Μωραΐτης, γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.
moraipaapa

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Άγγελος Τόλκας

Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδιακλιστική δράση ως φοιτητής.
tolkas

Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας.

Την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά ο Άγγελος Τόλκας διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Άγγελος Τόλκας ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

protothema.gr