Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14

Tο σοβαρότερο ίσως θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνισμός.

Το να μην υπάρχει σε πολύ σύντομα, σχεδόν καμία κτηματική περιουσία στα χέρια Ελλήνων. Αν δεν ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα
Προς:

α) Τον Πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα


β) Προς τον Έλληνα Επίτροπο της ΕΕ κ. Αβραμόπουλο


γ) Προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση κ. Μητσοτάκη

δ) Προς την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Γεννηματά

ε) Προς τον γενικός γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κ. Μιχαλολιάκο

στ) Προς τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα

ζ) Προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη

η) Προς τον πραγματικά ανεξάρτητο βουλευτή  Στάθη Παναγούλη

θ)  Προς όλους του Βουλευτές (κοινοποίηση)

Πρώτα επιτρέψτε μου να πω ότι δεν καβάλησε  κανένα καλάμι η ταπεινότητα μου για να έχω το θράσος,  εγώ ένας καταντήσας μνημονιακά «μηδαμινός και  κακομοίρης»,   να αποτείνομαι απευθείας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και στην πολιτική ηγεσία του τόπου.

Όμως, αυτό  επιβάλλει το σοβαρότερο ίσως  θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνισμός. Το να μην υπάρχει  πολύ σύντομα,  σχεδόν καμία κτηματική περιουσία στα χέρια Ελλήνων.  Αν δεν ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα.

Δεν αναφέρομαι στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια  και εκείνα που με τρομερές δυσκολίες εξυπηρετούνται ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Και που εύχομαι ο κ. Τσίπρας με την συμπαράσταση όλων σας να επιτύχει την προστασία τους.

Αναφέρομαι  στο  εξ ίσου και ίσως σοβαρότερο  θέμα των Ελληνικής ιδιοκτησίας ακινήτων. Που ως γνωστόν όταν πάψουν να έχουν καταχωρημένο στο κτηματολόγιο ιδιόκτητη δημεύονται  από τους δανειστές (αυτή είναι η ουσία).

Ως γνωρίζετε ήδη άνω των 300.000 ακινήτων τού κτηματολογίου με άγνωστο κάτοχο  (θυμηθείτε κατωτέρω γιατί)   μεταβιβάζονται στον «Ελληνικό» κατοχικό HCAP ( “Hellenic” Corporation of Assets) και παύουν να είναι Ελληνικά.

Πέραν αυτού,  ως γνωρίζετε, βαθμιαία και μετά από 10 χρόνια «σωτηρίας» μας (με συνολική ύφεση «σωτηρίας 60% περίπου, που με ανάπτυξη 2% ούτε σε 30 χρονιά δεν θα επανέλθει η Ελλάδα στην  προ «σωτηρίας» κατάσταση)  δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία ακίνητη περιουσία  στα χέρια Ελλήνων.

Ο λόγος απλός.  Οι εξαθλιωμένοι δια της «σωτηρίας» τους Έλληνες,  αδυνατούν, κυρίως λόγω των εξόδων μεταβίβασης να αποδεχθούν την κληρονομούμενη ακίνητη τους περιουσία.  Και προβαίνουν σε αποποίηση της

Επιπλέον λόγω χρεών στην εφορία όλων των Ελλήνων (με ρύθμιση ή όχι)  είναι αδύνατη η μεταβίβαση της ακίνητης τους περιουσίας (σε τέκνα εγγόνια κτλ) ή η  πώληση της σε τρίτους Έλληνες.

Δεν νομίζω ότι για την κατάσταση αυτή που είναι αποτέλεσμα και ίσως στόχος της «σωτηρίας» μας, θα έπρεπε οποιοσδήποτε να σας υποδείκνυε ότι πρέπει να δώσετε ΆΜΕΣΗ λύση.

Δηλαδή ότι όσο διαρκεί η  κρίση θα πρέπει η αποδοχή κληρονομίας να γίνεται αδαπάνως για τον κληρονόμο.
Ώστε να σωθεί η δήμευση από τους δανειστές της ακίνητης περιουσίας του Ελληνισμού.  Δηλαδή να σωθεί η ίδια η Ελλάδα.

Και ότι για τον ίδιο λόγο, αλλά και για κοινωνικούς λόγους, θα πρέπει επίσης   να δοθεί και λύση για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων σε τέκνα, εγγόνια κτλ

(υπενθυμίζω.  «The process for determining the remaining portfolio of real estate that will be transferred to ETAD / HCAP will entail the hiring of external consultants by HCAP to screen the following data bases using the criteria already agreed between the Greek authorities and the institutions: vi. (a) the national cadastre and more specifically the assets already registered as belonging to the state or to an unknown owner»)

Ευριπίδης Μπίλλης

Συνταξιούχος Καθηγητής ΕΜΠ

 .ksipnistere.com