Το κατάφεραν και αυτό: Επί καθεστώς Τσίπρα συνέλαβαν 90χρονη γιατί πωλούσε παντόφλες στη λαϊκή που τις έπλεκε η ίδια!

Το κατάφεραν και αυτό: Συνέλαβαν 90χρονη γιατί πωλούσε παντόφλες στη λαϊκή!
Η Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης μπορεί για άλλη μια φορά να είναι υπερήφανη. Μετά τον περίφημο εχθρό του κοινωνικού συνόλου που κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει στην πλ. Αριστοτέλους, θυμούνται οι πάντες την υπόθεση του «καστανά», αυτή τη φορά συνέλαβε άλλον έναν αντίπαλο, μία 90χρονη η οποία πωλούσε παντόφλες στη λαϊκή των Αμπελοκήπων, τις οποίες μάλιστα η άμοιρη τις έπλεκε μόνη της.

Τρία παλληκάρια της αστυνομίας, με περιπολικό παρακαλώ, κατάφεραν να συλλάβουν επ' αυτοφώρω τη γριά γυναίκα και να τη μεταφέρουν με χειροπέδες, ως όφειλαν, στο αστυνομικό τμήμα.
Εκεί η γριούλα παρέμεινε για 12 ώρες νηστική, διότι προφανώς αυτό επιτάσσει ο νόμος και κυρίως η αστυνομική τάξη των πραγμάτων.
Τελικά την άφησαν ελεύθερη γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Είναι δεδομένο πως η γηραιά συμπολίτης της Νύμφης του Θερμαϊκού συνελήφθη μετά από ρουφιανιά άλλων πλανοδίων πωλητών.
Η αστυνομία Θεσσαλονίκης προφανώς δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τι είναι επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο και τι είναι ακίνδυνο, όπως και στην υπόθεση του καστανά.
Άλλωστε, στις τότε αστυνομικές αρχές (Χωροφυλακή) δεν ανήκε και ο περίφημος διοικητής όστις το 1936 είχε προκηρύξει κάποιον Κάρολο Μαρξ με την πρόθεση να τον συλλάβει διότι υποπτευόταν πως παρακινούσε τους καπνεργάτες σε εξέγερση;
Φαίνεται πως στην Θεσσαλονίκη σόι πάει το βασίλειο στην αστυνομία.