Σάββατο, Μαρτίου 16

«ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΛΟΥΤΗΣΕΙ». ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΚΑΛΑΧΑΝ» ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

melissaropoulou-aithiopas
Από τον Γιάννη Γιαννόπουλο- Aστυνομικό ρεπορτάζ-Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Δεν θα είναι όλα … ρόδινα στη Αθήνα για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, αν και αθωώθηκε πανηγυρικά  στην Κίνα,  μετά από 15 μήνες φυλάκισής της αφού είχε  συλληφθεί  στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στην τσάντα της 2,6 κιλά κοκαΐνης. Όπως αποκαλύπτει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, για την 20χρονη –κόρη αστυνομικού της Ασφάλειας Μυτιλήνης-, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, δεν πρόκειται να κάνουν τον …
Κινέζο και οι αρχές του αεροδρομίου έχουν ήδη εντολή μόλις η νεαρή πατήσει το πόδι της στο αεροδρόμιο στα Σπάτα, να ειδοποιηθεί αμέσως το κλιμάκιο των «Κάλαχαν» που εδρεύει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να οδηγηθεί η ίδια στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.
Η τύχη της από εκεί και πέρα θα κριθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα-ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής,  μετά το σάλο που ξέσπασε με την σύλληψή της [ 20-11-2017], συνέταξε αμέσως δικογραφία καθώς η τσάντα με την κοκαΐνη είναι άγνωστο αν θα κατέληγε και από ποιους  στην Αθήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πολύπειρος συνήγορος της, έδειξε «αυτοσυγκράτηση» και δεν εμφανίστηκε σε καμία τηλεοπτική εκπομπή για την επιτυχία του στη μακρινή Κίνα. Σε δημοσιογράφους δε, που επικοινωνούν μαζί του τις τελευταίες ώρες αποφεύγει να προσδιορίσει την ακριβή έλευση της πελάτισσάς του στην Αθήνα για την «καταγραφή» απαραίτητων εικόνων από τις  τηλεοπτικές κάμερες … Ένδειξη που ίσως κάνουν τον  κ. Κεχαγιόγλου λόγω του κινδύνου της  «προσαγωγής» και για να μη προκληθούν λάθος «εντυπώσεις»  να μελετά άλλους τρόπους άφιξης στην Αθήνα και αυτοπρόσωπης παρουσίας της 20χρονης στη ΓΑΔΑ ή ακόμη και απ’ ευθείας στον αρμόδιο εισαγγελέα-ανακριτή.
Μαζί με τη 19χρονη στην Αιθιοπία πήγαν  και δύο Ρουμάνοι, η ίδια  έμεινε σε  ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, ενώ οι συνοδοί της σε διαφορετικό. Πρόκειται για τον 28χρονο Petrica, γεννημένο στο Βουκουρέστι, και τον 37χρονο Nicusor από το χωριό Adjud των μόλις 15.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα Νότια Καρπάθια. Η Δίωξη Ναρκωτικών, τους έχει εντοπίσει όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και στελέχη της ταξίδεψαν τόσο στη Λέσβο αλλά όσο και στην Καλαμάτα, όπου είχε ταξιδέψει για σπουδές η κόρη του αστυνομικού. Μάλιστα ο ένας ο Ρουμάνος ο «Πέτρος» που ζει στη Χαλκίδα, έχει πει: «Είχα κανονίσει το ταξίδι στην Αιθιοπία με το φίλο μου γιαΣΕ τη δουλειά μας με εμπόριο  κινητών τηλεφώνων. Η Ειρήνη ήρθε εκεί επειδή είχε εκεί κάποιον έγχρωμο φίλο της που της ζήτησε να έρθει στην Αιθιοπία. Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Αιθιοπίας, η Ειρήνη μας παρακάλεσε να περιμένουμε να έρθει ο φίλος της. Περιμέναμε, τον γνωρίσαμε. Την πήρε κι έφυγε. Μετά φύγαμε για το δικό μας ξενοδοχείο. Πήγαμε σε άλλο ξενοδοχείο, όχι στο ίδιο με την Ειρήνη». Στις 17 Νοεμβρίου, η Ειρήνη προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Μπόλε της Αιθιοπίας, από όπου ανέβασε φωτογραφία στα social media. Το μοντέλο όμως ταξίδεψε στο Παρίσι και τη Eurodisney, από όπου στις 30 Οκτωβρίου ανέβασε δύο φωτογραφίες.
Για το μοντέλο, η εισαγγελία Αθηνών άσκησε εξ αρχής προκαταρκτική εξέταση, η υπόθεση ανατέθηκε στη Δίωξη Ναρκωτικών η οποία και πολύ πριν της αθωωτικής απόφασης στην Κίνα, παρέδωσε το φάκελο της δικογραφίας. Το ζητούμενο βέβαια είναι πως η 20χρονη θα κληθεί να καταθέσει στις Ελληνικές αρχές ως ύποπτη, με αφετερία υπόθεση για την οποία αθωώθηκε στο  Χονγκ Κονγκ!

 makeleio.gr