Τετάρτη, Μαρτίου 13

Ο καιρός σήμερα

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στη συνέχεια μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 9 έως 13.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, και μόνο από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και μικρή πιθανότητα καταιγίδας, έως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τα δυτικά του νομού και την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έως το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.