Σάββατο, Μαρτίου 23

ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΤΙΚΟΥΣ.
Mε το «Mακεδονία Ξακουστή» άνοιξε σήμερα η παρέλαση της Μάνης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. 
ΚΑΤΩ  ΟΙ  ΒΡΩΜΕΡΟΙ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.


Αθώος ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης που είχε αρνηθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε λαθρομετανάστες. Έπραξε βέβαια το αυτονόητο. Δεν ήταν και ηρωισμός. Ήταν  αυτονόητο  καθήκον  και  στοιχειώδης  ανδρισμός  ενός  πολεμιστή.  Απλώς οι υπόλοιποι στρατιωτικοί είναι άνανδροι και όρνιθες του κερατά.

Αθώος κρίθηκε ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Στρατού Ξηράς, στο οποίο ήταν αντιμέτωπος με την απόταξη, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει διαταγή, να γίνει  δηλαδή υπηρέτης  λαθρομεταναστών σε Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε αθωωθεί και από το Στρατοδικείο, αλλά το πενταμελές πρωτοβάθμιο πειθαρχικό είχε προτείνει την απόταξή του με ψήφους 3 έναντι 2.
Την είδηση μετέφερε η σύζυγός του, η οποία όλο αυτό τον δύσκολο καιρό, στάθηκε πλάι του επάξια, αγωνίστρια και συμπαραστάτης του, η χαρά της όπως ήταν φυσικό μεγάλη, το μήνυμα της δεν μπορούσε να κρύψει, τον ενθουσιασμό για το αίσιο τέλος, της αγωνίας που είχε όλο αυτό τον καιρό.
"Καλημέρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βγήκε σήμερα η απόφαση του πειθαρχικού και ο Λοχαγός Τοκατλίδης, αθωώθηκε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμπαράσταση σας. Ο Θεός να έχει καλά εσάς και την οικογένεια σας."



Mε το «Mακεδονία Ξακουστή» άνοιξε σήμερα η παρέλαση της Μάνης.

 
Παρών και ο αδερφός του Ήρωα των Ιμίων Ν. Βλαχάκος

Όλα ξεκίνησαν από τη σημερινή πλατεία Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη Λακωνίας, που αποτελεί και το επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος συλλόγων και φορέων από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στην Αρεόπολη προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μεγαλόπρεπο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
Στη σημερινή παρέλαση, την παράσταση έκλεψε η μουσική υπόκρουση υπό το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» που γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ τόσο λόγω του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την παρούσα Κυβέρνηση.
Στη Μάνη και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, παρευρέθηκε στην ιστορική Αρεόπολη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την επέτειο της 17ης  Μαρτίου 1821, που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.
Ο Νίκος Βλαχάκος, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Βρεθήκαμε σήμερα, στην ιστορική Αρεόπολη, να τιμήσουμε τους προγόνους μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την ανυπότακτη και αδούλωτη Μάνη, από την οποία το 1821 ξεκίνησε η φλόγα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Με χαρά συναντηθήκαμε στην πατρώα γη πάρα πολλοί Πειραιώτες, Μανιάτικης καταγωγής, ανταλλάξαμε ευχές και παρακολουθήσαμε τις εορταστικές εκδηλώσεις. Εύχομαι χρόνια πολλά και ας είναι φωτεινό παράδειγμα σε όλους μας οι αγώνες, οι αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας».



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. 
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΤΙΚΟΥΣ.



Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός»! - «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια».
Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μέγιστα προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις όπως επιβεβαιώσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της!
«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω  ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.
Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».




Υπαρχηγός του ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Μπονώρας.

Ήταν ο Μέραρχος της 16ης, όταν αιχμαλώτισαν τα Στελέχη μας οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο Υποστράτηγος Μπονώρας που προήχθη, ανέλαβε  τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΣ …Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά  ήταν ο Μέραρχος της 16ης Μεραρχίας πεζικού κατά  την αιχμαλωσία των δύο Στελεχών του Σ.Ξ , από τους Τούρκους  !

Μετά τα Γεγονότα μετατέθηκε και Τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ  το περασμένο Μάρτιο ,  ως Διευθυντής του Δ’Κλάδου και σήμερα με εντολή του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε και    Υπαρχηγός του ΓΕΣ

Αν όπως λένε κάποιοι ο Αντιστράτηγος Στεφανής πλήρωσε με την αποστρατεία του,   την Αιχμαλωσία των δύο Στελεχών μας, ...Πώς εξηγείται ότι ο  Μέραρχος που είχε υπό την άμεση διοίκηση  της 16η Μεραρχία Πεζικού στον Έβρο ,να μην αποστρατεύετε ,αλλά να προάγεται και να αναλαμβάνει και Υπαρχηγός του ΓΕΣ ;
Από ότι  όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, αφού   δεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας κανένα πόρισμα του ΓΕΣ ,που να αποδίδει ευθύνες σε κάποιους  Αξιωματικούς ,για το φιάσκο στον Έβρο και εδώ μιλάμε για ευθύνες
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ  ΤΟΥ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ  ΠΡΟΔΟΤΗ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ  ΣΑΡΑΦΗ
H πρώτη υπογραφή του νέου Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Καμπά.   
Μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, υπογραφή που έβαλε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ήταν αυτή για τη μετονομασία του Στρατοπέδου όπου εδρεύει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς και σήμερα ονομάζεται «Στρατόπεδο Αντιστρατήγου Χρ. Καβράκου».
Αίτημα με αριστερό πρόσημο και είχε υποβληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από το 2007 και το 2016 και εντεύθεν για να απορριφθεί όλες τις φορές, τις τελευταίες από τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.
Μόλις παραιτήθηκε ο Π. Καμμένος, το αίτημα επανήλθε ο ΑΝΥΕΘΑ (και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας, και έσπευσε ασμένως ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς να υπογράψει τη σχετική απόφαση.
Πως θα ονομασθεί όμως το Στρατόπεδο; Άγνωστο μέχρι σήμερα, καθώς η «Υπηρεσία», δηλ. το ΓΕΣ, έχει περιθώριο να υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις.
Έντονη φημολογία αναφέρει στο στρατόπεδο θα δοθεί το όνομα του Στρατιωτικού Διοικητή του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και στους δύο πρώτους «γύρους» (Κατοχή και Δεκεμβριανά) του τότε Συνταγματάρχη Στέφανου Σαράφη, κάτι που έχει ζητηθεί και από τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι  θα σχολιάσουν οτι είναι η πρώτη χάρη του  νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Καμπά προς τον ΑΝΥΕΘΑ  Ρήγα, που για όσους δεν το γνωρίζουν έχει περάσει και απο την ΚΝΕ.  Σμφωνα με το Βιογραφικό του  εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και υπήρξε μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.   Ήταν Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και μέλος της ΚΠΕ σε διάφορες περιόδους.
 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
https://autochthonesellhnes.blogspot.com/