Πέμπτη, Μαρτίου 7

«Η κοινοποίηση του σημειώματος από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ παραβιάζει βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας»

«Η κοινοποίηση του σημειώματος από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ παραβιάζει βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας»
Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε σε εργαζόμενους αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ανέφερε πως το υπουργείο παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην αγορά εργασίας, με κεντρικό γνώμονα την προστασία της αξιοπρέπειας στον χώρο της εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, το θετικό είναι ότι υπήρξε έντονη κοινωνική αντίδραση, τονίζοντας ότι και η εταιρεία κράτησε αποστάσεις από το θέμα. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, εκτίμησε ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, καθώς, όπως είπε, αυτό το γεγονός παραβιάζει και βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας. Όπως υπογράμμισε, υπάρχει αρκετά καλή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν διενεργηθεί αρκετοί έλεγχοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ και οι τελευταίοι αφορούσαν την εφαρμογή του νόμου για τον κατώτατο μισθό. «Η επιχείρηση εφαρμόζει την αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο κ. Νεφελούδης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το γεγονός της κοινοποίησης του σημειώματος προς τους εργαζόμενους της αλυσίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια την εταιρεία. «Δεν επιτρέπεται να εκτίθεται η επιχειρηματικότητα με τέτοιου τύπου ενέργειες» σχολίασε.