Πέμπτη, Μαρτίου 28

«Νοικιάστε έναν Φινλανδό»: Μια εταιρία προσφέρει δωρεάν ταξίδια στην Φιλανδία για να μάθεις τα μυστικά της ευτυχίας






Για να γιορτάσει τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης χώρας στον πλανήτη, η Φινλανδία κάνει πρωτότυπα δώρα: Προσφέρει δωρεάν ταξίδια στη χώρα με συνοδό έναν Φιλανδό, που θα αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της ευτυχίας.

Διαφημίζοντας τη χώρα τους, οι Φινλανδοί θέλουν, όπως ισχυρίζονται, να διαδώσουν την ευτυχία σε όλο τον κόσμο καθώς, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η χώρα τους βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο.
Για να βοηθήσει τους άλλους λαούς να… κατακτήσουν την ευτυχία, ένα γραφείο Δημοσίων Σχέσεων είχε την ιδέα να προσφέρει δωρεάν ταξίδια με ξεναγό έναν Φιλανδό «οδηγό ευτυχίας».
Το γραφείο που ονομάζεται «Rent a Finn» (Νοικιάστε έναν Φινλανδό) θεωρεί πως η ευτυχία προέρχεται από τα βάθη της φύσης. Όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα συνοδεύονται από έναν από τους οκτώ «οδηγούς ευτυχίας», οι οποίοι θα δείξουν στους επισκέπτες τα αγαπημένα τους μέρη, τη φύση και τις ομορφιές της πατρίδας τους.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», εάν είστε με τον οδηγό ευτυχίας «Juho», ετοιμαστείτε να κάνετε «καγιάκ, πεζοπορία, να μαζέψτε μούρα και να κοιμηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, είτε σε μια σκηνή, είτε σε μια αιώρα».
Στη λίστα του «Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας» η Φινλανδία αναδείχθηκε ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο σε σύνολο 156 χωρών.
Πηγή: Πρώτο Θέμα