Δευτέρα, Μαρτίου 11

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Μεγάλος οδηγός καταστροφής κράτους της CIA : εφαρμόζεται στην Ελλάδα; μέρος Α’

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου η πρόγονος της CIA αμερικανική μυστική υπηρεσία OSS δημιούργησε ένα επιχειρησιακό εγχειρίδιο δράσης των πρακτόρων της που επιχειρούσαν εντός της ναζιστικής Γερμανίας με σκοπό να τους καθοδηγήσει με συγκεκριμένες τακτικές και ενέργειες κοινωνικού σαμποτάζ έτσι ώστε εκείνοι να διαλύσουν το ναζιστικό κράτος εκ των έσω χωρίς τη χρήση όπλων και εμπλοκή του συμβατικού στρατιωτικού παράγοντα.

Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει εμπλοκές σε διάφορα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού αλλά εμάς πιο
συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο θα μας απασχολήσει το τμήμα που αναφέρεται στη διάβρωση και καταστροφή των δομών της κρατικής διοίκησης και αυτό γιατί πολλές απο τις τακτικές που προτείνει η CIA μοιάζουν με τη ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ που παρουσιάζει το ελληνικό κράτος τα τελευτία 40 χρόνια.
Ας δούμε λοιπόν τι οδηγίες δίνουν οι αμερικανοί στους πρακτορές τους που δρούν στο εσωτερικό των υποψηφίων προς καταστροφή κρατών. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Γενικές παρεμβάσεις σε οργανισμούς και παραγωγή.
α) Οργανισμοί και διασκέψεις
(1) Επιμείνετε να κάνετε τα πάντα μέσα από σύνθετα γραφειοκρατικά “κανάλια” που καθυστερούν τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα. Ποτέ μην επιτρέπετε τη γρήγορη οδό προκειμένου να επιταχυνθούν οι αποφάσεις-χρονοτριβείτε όσο μπορείτε.
(2) Διοργανώστε συχνές και ανούσιες συνδικαλιστικές και πολιτικές ομιλίες- οργανώστε ατελείωτες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά Εικονογραφήστε το δικό σας προφίλ ως ρήτορα και ομιλητή μιλάτε συνεχώς και χρησιμοποιήστε ανέκδοτα και ευχάριστες προσωπικές αναφορές και ιστορίες. Ποτέ μην διστάσετε να κάνετε μερικές κατάλληλες πατριωτικές αναφορές και σχόλια.
(3) Όταν είναι δυνατόν, παραπέμψτε όλα τα θέματα σε επιτροπές, για “περαιτέρω μελέτη και διερεύνηση”. Προσπαθήστε να καταστήσετε τις επιτροπές όσο το δυνατόν πολυμελείς – ποτέ λιγότερο από πέντε μέλη.
(4) Φέρνετε προς συζήτηση όσο πιο συχνά μπορείτε άσχετα θέματα.
(5) Δίνετε συγχαρητήρια για ακριβείς διατυπώσεις των ανακοινώσεων, πρακτικών και ψηφισμάτων. Μάθετε τους υπαλλήλους να ασχολούνται με τα τυπικά και όχι την ουσία.
(6) Όταν τελικά εκδοθεί απόφαση ή ψήφισμα προσπαθήστε να ξανανοίξετε το θέμα διατυπώνοντας αντιρρήσεις και αμφιβολίες για το αποτέλεσμα και τα πορίσματα των επιτροπών ,συμβουλίων κτλ.
(7) Να συμπεριφέρεστε κάπως παράλογα αλλά να ζητάτε απο τους συναδέλφους σας να συμπεριφέρονται εντελώς λογικά και πάντα εντός του συστήματος.
(8) Τρομοκρατήστε τους στην ιδέα ότι οι ενέργειες τους θα επιφέρουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη και τους προϊσταμένους τους.Συμβουλέψτε τους να καθυστερήσουν τις αποφάσεις τους γιατί αυτές μπορεί να δυσαρεστήσουν ανώτερα κλιμάκια εξουσίας.Δώστε τους παραδείγματα συνεπειών και ποινών.Θυμίστε τους ότι έχουν οικογένειες να θρέψουν.
β)Διευθυντές και επόπτες.
(1) Ζητάτε πάντα γραπτές εντολές.
(2) Δηλώστε ότι δεν καταλαβαίνετε τις εντολές και ζητήστε αρκετές φορές διευκρινήσεις. Ξεκινήστε μακρά βιομηχανία ανταλλαγής ανούσιων μηνυμάτων και αλληλογραφίας για διευκρινήσεις και οδηγίες. Κάνετε ότι είναι δυνατόν για να καθυστερήσετε τη παράδοση των εντολών ακόμα και αν αυτές είναι τυπικά προετοιμασμένες απο καιρό.Ακόμα και αν είναι συνηθισμένες και τυπικές.
(3) Κατά την ανάθεση εργασιών,πάντα να αφαιρείτε απο τη λίστα τις πιο ασήμαντες και να δίνετε τις πιο σημαντικές στους πιο αναποτελεσματικούς υπαλλήλους.
(4) Όταν εκπαιδεύετε νέους υπαλλήλους φροντίστε να μάθουν λάθος πράγματα. Για να ρίξετε το ηθικό να είστε ευχάριστος με τους πιο ανίκανους υπαλλήλους και να τους δίνετε προαγωγές έναντι των ικανότερων. Εκθειάζετε τα ανύπαρκτα προσόντα των κακών υπαλλήλων και να είστε αμείλικτα επικριτικοί και στο παραμικρό λάθος των ικανών υπαλλήλων.
(5) Όταν υπάρχει σοβαρή δουλειά διοργανώστε άμεσα συμβούλια και συσκέψεις έτσι ώστε αυτή να μπει στον πάγο.
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ – ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;
copyright Δημήτρης . Α . Αλεξόπουλος 2019
Δημήτρης Αλεξόπουλος