Πέμπτη, Μαρτίου 28

Nikos Rouspis: Σταματήσετε να σκούζετε, για Κόκκαλη και Βαρδινογιάννηδες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνοΑίντε, λοιπόν, για να σταματήσετε να σκούζετε, για Κόκκαλη και Βαρδινογιάννηδες.
*Την περίοδο 1982-88, που δούλευα, ως ελεύθερος ρεπόρτερ, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, του πανίσχυρου, τότε Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν στην παντοδυναμία του, κανείς δεν με εμπόδισε, να αποκαλύψω πρωτοσέλιδα σκάνδαλα που το αφορούσαν (Μπαλκάν Εξπόρτ, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος, μίζα 500
εκατομμυρίων δραχμών στη ΔΕΗ από τον Μαυράκη κ.α)
Για την μόνη οικογένεια που, με μυστική εντολή του ίδιου του Λαμπράκη, απαγορεύονταν να αναφερθούμε ήταν οι Βαρδινογιάννηδες.
*Αργότερα, επί Οικουμενικής κυβέρνησης, με την συμμετοχή Φλωράκη, Κύρκου, Μητσοτάκη και Ανδρέα, αποκάλυψα στην εφημερίδα «Ποντίκι» της εποχής, όλο το μυστικό αλισβερίσι που είχε γίνει, για να δοθεί εσαεί η προμήθεια-μαθούθ των ψηφιακών του ΟΤΕ, από κοινού σε Κόκκαλη και Ζήμενς.
Ο Κόκκαλης μου έκανε αγωγή αλλά ευτυχώς είχα καβάτζα τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΤΕ και ο Κόκκαλης έβαλε την αγωγή στην κωλάρα του κι’ εγώ αθωώθηκα.
Μπας και θέτε να μου πείτε τίποτα μπαστουνόβλαχοι?