Τετάρτη, Απριλίου 10

Το ότι η παρέα μιας ταβέρνας κατέκτησε τη χώρα, μην το περνάτε απαρατήρητο

ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΑΕΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ .....
Στα τελευταία χρόνια συνηθίζουν αρκετοί να γελούν με τα γλωσσικά ατοπήματα του Αλέξη Τσίπρα, τον τρόπο που (δε) μιλά αγγλικά, το αν ξέρει να στέκεται, τις στυλιστικές επιλογές των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών κ.ο.κ.


Του Στρατή Μαζίδη
Η δε γνωστή φωτογραφία της παρέας από την ταβέρνα έχει γίνει περισσότερο αντικείμενο σάτιρας και καυστικών σχολίων. Και όμως παραβλέπουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ποιο; Ότι τελικά ο Τσίπρας και η παρέα του κατέκτησαν τη χώρα. Την άλωσαν. Τη θεωρούν πλέον δική τους και αυτή η ιδιοκτησιακή αντίληψη εκφράζεται μέσα από πολλούς τρόπους καθημερινά.


Μπορεί λοιπόν κάποιοι να γελούν με ορισμένα πράγματα αλλά το ότι αυτή η παρέα με αυτές τις περγαμηνές και πεποιθήσεις, έφτασε ίσως και συντονισμένα, εκεί που έφτασε, μόνο για γέλια δεν είναι.


Σεναριογράφος να το είχε εμπνευστεί, θα λέγαμε ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Ας μην το περνάμε λοιπόν απαρατήρητο διότι κάποιες παρέες μπορεί να κάνουν για την ταβέρνα αλλά όχι για περισσότερο. Μην τα παίρνουμε όλα αψήφιστα διότι μια χούφτα άνθρωποι, εκπρόσωποι μιας μικρής ιδεολογικής μειοψηφικής ομάδας πέτυχαν το αδιανόητο και πέρασαν με το "έτσι θέλω" τις δικές τους θέσεις.



freepen.gr