Τετάρτη, Απριλίου 10

Οι Πολωνοί κατέβασαν το άγαλμα του αρχιφονιά και χασάπη Μπελογιάννη – «Αφήνιασε» το ΚΚΕ

Οι Πολωνοί αφαίρεσαν το μνημείο του αρχιφονιά και χασάπη Νίκου Μπελογιάννη, ενός εκ των ανθρώπων που διέταξαν τη σφαγή στον Μελιγαλά και τον οποίο οι κομμουνιστές θεωρούν ήρωα.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την αφαίρεση και καταστροφή, από τις πολωνικές αρχές, του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας»
και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας,
γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ, κλιμακώνει την αντικομμουνιστική της επίθεση». Τονίζει ότι «πρόκειται για προσβολή στους αγώνες του λαού μας, ασέβεια στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ, στις οικογένειές τους, στους χιλιάδες απογόνους τους που ζουν στην Ελλάδα ή παραμένουν στην Πολωνία».
Το ΚΚΕ με τον ευρωβουλευτή του Κώστα Παπαδάκη πραγματοποίησε τηλεφωνική διαμαρτυρία τόσο στην ελληνική πρεσβεία στη Βαρσοβία, όσο και στην πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα.
Επίσης, για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπ. Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει σχετικό διάβημα, όπως επισημαίνεται.
«Προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά, αφού και για τις δύο αντικομμουνιστικές βεβηλώσεις των μνημείων, το ΚΚΕ ήταν αυτό που ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία, η οποία και δήλωσε άγνοια.
Ο αντικομμουνισμός, η προσβολή στους αγώνες και τη θυσία του λαού μας δεν θα περάσουν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
epilekta.com
triklopodia.gr