Το ψυχεδελικό παραλήρημα του βαρόνου Τσίπρα

Το ψυχεδελικό παραλήρημα του βαρόνου Τσίπρα
"Ένα από τα σημάδια επερχόμενου νευρικού κλονισμού είναι, όταν πιστεύει κανείς ότι η δουλειά του είναι φοβερά σημαντική...” - Μπέρτραντ Ράσελ
Η συμφωνία των Πρεσπών βάζει τα πράγματα στη θέση τους, ψέλλισε ο ατυχής πρωθυπουργός, κος Τσίπρας, κατά τη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς Κροατίας και Σκοπίων στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Κίνας, στο Ντουμπρόβνικ.
Στην οποία για ανεξήγητους λόγους παρευρέθη και μετά το πέρας της συνόδου των χωρών αυτών ανέφερε:

"Σήμερα κερδίζουμε το χαμένο έδαφος... ανακτούμε την αξιοπιστία μας και τη δυναμική μας και γινόμαστε μια χώρα που μπορεί με μεγαλύτερη αισιοδοξία να ατενίζει το μέλλον, αξιοποιώντας τις μεγάλες οικονομικές και εμπορικές ευκαιρίες που της δίνει η γεωγραφική της θέση”...

Ξέχασε όμως πως ο ίδιος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που τίποτε απολύτως δεν κέρδισε, αλλά, αντίθετα, η τέχνη του οδηγεί την Ελλάδα να χάνει μόνιμα, και σε κάθε ευκαιρία τού έχει γίνει πλέον συνήθεια!

Από την άλλη, ο άνθρωπος φαίνεται πως είναι και εκτός τόπου και εκτός χρόνου. 

Για ποια αισιοδοξία μιλάει, όταν έχει οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις και έχει διώξει στο εξωτερικό τους πλέον αξιόλογους επιστήμονες και τεχνοκράτες, που δεν μπορούσαν πλέον ούτε να τον βλέπουν, ούτε να τον ακούν;

Για ποιες οικονομικές και εμπορικές ευκαιρίες μιλά όταν μετά τα κατορθώματά του στη Χαλκιδική και το Ελληνικό, βάλθηκε να σταματήσει τη μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση της Κίνας στον Πειραιά;

Ανέφερε επίσης ο ατυχής πρωθυπουργός μας πως η Ελλάδα είναι μια χρήσιμη χώρα στην περιοχή, πως είναι ένας κόμβος διασυνδεσιμότητας, εμπορίου, οικονομικών συναλλαγών - μια χώρα που αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας τόσο με τη δυνατότητα πολυμερών σχημάτων συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου όσο και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Εννοούσε βέβαια πως είναι χρήσιμη στους δουλέμπορους, που κουβαλούν λαθρομετανάστες, χρήσιμη στο Ισλαμικό Κράτος που στέλνει τους δολοφόνους του στην Ευρώπη, και χρήσιμη στους Συριζαίους αλληλέγγυους που κερδίζουν παχυλά μεροκάματα από το λαθρο-αλισβερίσι!

Ήθελε μάλλον να τονίσει πως η χώρα μας μετεξελίχθηκε σε πυλώνα σταθερότητος της σωματεμπορίας και του trafficking, με πολυμερή σχήματα συνεργασίας... παρανόμων!

Ειδικά δε για τη Συμφωνία, τη δική και του Ζάεφ στις Πρέσπες, ξεπούλησε Εθνική Κληρονομιά που ούτε στυγεροί και αιμοσταγείς δικτάτορες δεν είχαν καν σκεφθεί να πράξουν, και μιας και του καλάρεσε, σκέφτεται να ρίξει ρέστα και σε άλλες περιοχές της χώρας - τα κέρδη δεν είναι και αμελητέα.

Πριν από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν μια χώρα χρεοκοπημένη, είπε, ήταν το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, χωρίς δυνατότητα να έχει πρόσβαση στις μεγάλες και κρίσιμες προκλήσεις και εξελίξεις της περιοχής, με διαμάχες με τους βόρειους γείτονές της. "Σήμερα είναι μια χώρα που όλοι την αναγνωρίζουν, έχει βγει από τη μεγάλη οικονομική δυσκολία και τα μνημόνια, έχει ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές", σημείωσε, επισημαίνοντας πως χθες η χώρα κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στο δεκαετές ομόλογο.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή...

Η Ελλάδα δανείζεται ακριβά σε σχέση με το παρελθόν, με μόνο σκοπό και στόχο να δημιουργηθεί αδιέξοδο για τις επόμενες κυβερνήσεις, ώστε ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν στο κάδρο, ξεσηκώνοντας όπου μπορούν τον κόσμο και καίγοντας την Αθήνα!

Βέβαια, ξέχασε ν’ αναφέρει πως παρά τα τουλάχιστον 100 δισ., με το οποία η ανεπάρκειά του χρέωσε στην Ελλάδα με το 3ο μνημόνιο, μετά τέσσερα χρόνια κατάφερε να φθάσει στο σημείο που βρισκόταν ο Σαμαράς, αλλά με πολύ υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, και χωρίς επιχειρήσεις να στηρίξουν την έξοδο στις αγορές...

Τελικά μάλλον υπονόησε πως το πρόβατο το μαύρο ξέβαψε και έγινε ροζ.

Η Ελλάδα, είπε με στόμφο στους εμβρόντητους ξένους που άκουγαν αποσβολωμένοι, έχει ανακτήσει το κύρος στην ευρύτερη περιοχή, τη σημασία της, πράγμα το οποίο προμηνύει... θετικές εξελίξεις στο απώτερο μέλλον, όπως εκτίμησε, αποφεύγοντας βέβαια να μιλήσει για το τέταρτο κεκαλυμμένο μνημόνιο και την επιτροπεία που υπέγραψε.

"Τρέχουμε για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Και η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική ημέρα που αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στον ορθό δρόμο", σημείωσε.

Για ποιο κύρος άραγε ομιλεί ο ατυχέστατος;

Είναι μήπως ιδιαίτερα τιμητικό να έχει χάσει η χώρα τα δικαιώματά της στη μακεδονική ιστορία... ακόμα και στα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία οι γείτονες Σκοπιανοί καπηλεύονται και γεμίζουν τα ταμεία τους, αφήνοντας άδεια τα αντίστοιχα ελληνικά;

Ο πρωθυπουργός, από την άλλη, παρατήρησε ακόμα πως "σήμερα αποδεικνύεται μια ακόμα από τις δυνατότητες που είχε η χώρα και δεν τις αξιοποιούσε.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν από το 2012 μέλος αυτής της ομάδας συνεργασίας με πολύ σημαντικά οφέλη. Δεν συμμετείχε για έναν κρίσιμο λόγο: Διότι η Κίνα και οι 16 υπόλοιπες χώρες είχαν δεχθεί τους βόρειους γείτονές μας σε αυτή την Πρωτοβουλία με το συνταγματικό τους τότε όνομα.

Όπως φαίνεται, μάλλον έχει λύσει όλα τα προβλήματα με την Αμερική, την Ε.Ε. και τη Ρωσία και τώρα στρέφεται προς την Κίνα, εμποδίζοντας όμως, την επένδυση της Cosco, με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει! Κάπου έχει μπερδευτεί το απαίδευτο μυαλό του... αλλά εμείς οι ιθαγενείς τι φταίμε;

Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε, πως αυτή η ιστορική (!!!) ανακρίβεια αντικαταστάθηκε και σήμερα ήρθαμε εδώ και εμείς -έχουμε έναν ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή- και οι γείτονές μας με το νέο συνταγματικό τους όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, που προφανώς έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και αναφορά και ξεχωρίζει την ιστορία και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Βάφτισε ο άνθρωπος την ελληνική ιστορία 25 αιώνων ως "ιστορική ανακρίβεια” και αναγνώρισε ως ιστορική ακρίβεια το 70χρονο σκοπιανό παραλήρημα, που ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί το πιστεύουν, γνωρίζοντας πως είναι Σλάβοι από τα βάθη της Ασίας!

Αναφερόμενος, τέλος, στη σημασία που θα έχει για την Πρωτοβουλία των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας η ένταξη της Ελλάδας, ανέφερε πως με την προσθήκη της χώρας μας η Πρωτοβουλία αποκτά ένα ιδιαίτερο βάθος σε ό,τι αφορά τον τομέα της οικονομίας και της διασυνδεσιμότητας.

Αλλά λόγια πάλι για ν’ αγαπιόμαστε, από έναν άνθρωπο επικίνδυνο, που δεν πιστεύει σε τίποτε άλλο παρά μόνο στις κραυγές των θυμάτων της σταλινικής θηριωδίας...

Δυστυχώς, φίλες και φίλοι, η διαφορά μεταξύ των τρελών και των λογικών ανθρώπων είναι ότι 
  • οι διανοητικά υγιείς έχουν πολλές ιστορίες να πούνε, 
  • ενώ οι παρανοϊκά ψυχεδελικοί έχουν μόνο μία, που τη λένε ξανά και ξανά...


Του Θοδωρή Γιάνναρου
Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, Μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής (Νότιος Τομέας), με τον Γιώργο Πατούλη - Νέα Αρχή
capital.gr

politika-gr