Κυριακή, Απριλίου 14

Γερμανοτσολιά Μητσοτάκη..παρόλη την κατακραυγή πας εβρωεκλογές με τον Δ.Καιρίδη του… «τεχνητού έθνους των Ελλήνων»!

Η ΝΔ παρουσίασε τους 42 υποψήφιους του ευρωψηφοδελτίου της και τελικώς παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν και τις αντιδράσει που προκλήθηκαν θα είναι μέσα σε αυτούς και ο Δημήτρης Καιρίδης ο άνθρωπος που αποκάλεσε τους Έλληνες «τεχνητό έθνος» και «παιδιά των Οθωμανών»!

Παρουσιάστηκαν στον Ελληνικό Κόσμο οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή,
στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους αλλά και άτομα που διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών.

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ μεταξύ των υποψηφίων είναι ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης, η φιλόλογος και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, ο επιχειρηματίας ‘Αγης Βερούτης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην δήμαρχος και υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο σεισμολόγος ‘Ακης Τσελέντης και ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης και ο Γιώργος Αμυράς.

Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ περιλαμβάνονται οι Λευτέρης Βαρουξής, Αγης Βερούτης, Καλυψώ Γούλα, Νίκος Γιαννής, Κώστας Δέρβος, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Χιουμεϊρά Αχμέτ Ογλού, Τέτα Διαμαντοπούλου, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Παϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, και Βίκυ Φλέσσα.

Για την επιλογή του Δ.Καιρίδη έκανε ποστ στο facebook και ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» Φαήλος Κρανιδιώτης

Σοβαρότατα ερωτήματα προκαλεί η επιλογή από τη ΝΔ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη.

Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος έχει σε ομιλίες του αναπτύξει εξωφρενικές θέσεις για τον Ελληνισμό όπως ότι οι «Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών» ή ότι οι «Έλληνες είναι ένα τεχνητό έθνος, όπως οι... Μακεντόνσκι», εννοώντας τους Σκοπιανούς!

Σημειώνεται ότι ο Δ.Καιρίδης ανήκει στην πτέρυγα των σκληρών νεοφιλελεύθερων του κόμματος ενώ ηγείται του "Δικτύου Ναυαρίνο", μια δεξαμενή σκέψης που συνεργάζεται με το ίδρυμα Κ. Αντενάουερ.

Σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε διάδοχοι των Οθωμανών»

«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!

»Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων “ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του” … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!».

Yποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης
«Όπως είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, λίγο πιο άγαρμπα διότι εμείς είχαμε καλά υλικά να φτιάξουμε ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ»

Σε άλλο της ομιλίας του είχε πει:

«Οι Έλληνες είμαστε τεχνητό έθνος όπως και οι Μακεντόνσκι»

«Όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, ολίγον πιο άγαρμπα, γιατί εμείς είχαμε και καλά υλικά να φτιάξουμε το αφήγημα, την ταυτότητα.

Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα όπως οι Έλληνες…».

«Είμαστε παιδιά των Οθωμανών μας αρέσει δεν μας αρέσει»
.ksipnistere.com