Σάββατο, Μαΐου 4

-Εφορία κομαντατούρ και οι ντόπιοι «καλοθελητάδες»..


Μεσίστιες σημαίες στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις υπερχρεωμένες χώρες, αλλά και υπαλλήλους της Ε.Ε. για την είσπραξη φόρων και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, προτείνει ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.
Το συμβολικό μέτρο –στιγματισμός των απείθαρχων μαθητών της Ε.Ε.- θα είχε αποτρεπτικό
αποτέλεσμα, είπε, προτείνοντας ακόμη οι χώρες με υψηλό χρέος να απεμπολούν τη δημοσιονομική τους κυριαρχία και να παραχωρούν προσωρινά τον έλεγχο του προϋπολογισμού τους στις Βρυξέλλες. «Θα αποτελούσε τροχοπέδη για όλες τις χώρες που έχουν τάση υπερχρέωσης».
«Η εμφανώς αναποτελεσματική διοίκηση στην Ελλάδα είναι πρόβλημα. Οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τους οφειλόμενους φόρους, ούτε να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να αναλάβουν υπάλληλοι της Ε.Ε.».
Και βέβαια κάποιοι ντόπιοι καλοθελητάδες όπως τον παλιό καλό καιρό της κατοχής έσπευσαν να τους προϋπαντήσουν και να φτιάξουν το κατάλληλο κλίμα. Θαυμάστε τους :

«..Αν είναι να μας απαλλάξουν από τα κομματικά κατακάθια και τους εγκάθετους κομματικών και άλλων συμφερόντων που έχουν καταλάβει το ελληνικό κράτος, καλώς να ορίσουν…»
δηλώνει ανερυθρίαστα ειδικός επί «εθνικών θεμάτων» φαιρόμενος υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ. του Σαμαρά.
Έχει ήδη προλάβει να στρώσει το χαλί  με ένα ακροδεξιό παραλήρημα ο Φον Λοβέρδος :  
«Το 1 εκατ. υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τους 10 εκατ. Έλληνες έφερε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα..»

Από κοντά κι ο κολαούζος του Φον Άδωνις :
«..Ν’ αγιάσει το στόμα του κ. Λοβέρδου, ο οποίος με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για το κόμμα του, παραδέχτηκε αυτό που πραγματικά συμβαίνει και ταλαιπωρεί την Ελλάδα..».

Έτσι έχουν τα πράγματα. Ότι μπορεί να αποτελέσει δείκτη ανάπτυξης μιας κοινωνίας , ενός πολιτισμού : παιδεία, υγεία, εργασία ….ξεθεμελιώνεται σε αυτήν την χώρα για να ριχτεί βορά στις τοκογλυφικές ύαινες «τη ενόχω συνεργία»  ντόπιων καλοθελητάδων…
pontosandaristera.wordpress.com