Παρασκευή, Μαΐου 10

Αυτή η τραγική χώρα η πολύπαθη, τα παιδιά μας αυτά που έρχονται πίσω από εμάς, δεν μπορούν να έχουν καμία ελπίδα όταν ο ένας υπερασπίζεται τις διακοπές του σε πολυτελής θαλαμηγό και ο άλλος τον υπερπλουτισμό του.

Αυτή η τραγική χώρα η πολύπαθη, τα παιδιά μας αυτά που έρχονται πίσω από εμάς, δεν μπορούν να έχουν καμία ελπίδα όταν ο ένας υπερασπίζεται τις διακοπές του σε πολυτελής θαλαμηγό και ο άλλος τον υπερπλουτισμό του. Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι αλήθειες και ποια τα ψέματα. Οι ηλίθιοι της Πειραιώς μπήκαν στην παγίδα του Τσίπρα. Δυο συμμορίες, δυο μαφιόζικες συμμορίες διαλύουν την χώρα.
Ανατροπές στο τελευταίο δευτερόλεπτο, στις καθυστερήσεις υπάρχουν και στην πολιτική ζωή. Ειδικά όταν είσαι αλαζονικός, νιώθεις σίγουρος και θέλεις μόνο παιχνίδια στο δικό σου γήπεδο εκ του ασφαλούς. Όταν θέλεις σιγουράτζες, όταν έχεις μεγαλώσεις με νταντάδες
και δεν ξέρεις από πεζοδρόμιο και πλατείες δύσκολα θα κυριαρχήσεις σε πλατείες που η άλλη ομάδα ξέρεις καλά από μπούλινγκ. Όταν δεν βγαίνεις μπροστά να χτυπηθείς δυνατά σε όλα τα κανάλια, όταν δεν βγαίνεις να χτυπηθείς με τον πολιτικό μαφιόζο σε ένα τηλεοπτικό μέσο αναγνωρίζεις ότι είσαι πολιτικά αδύνατος.
Η πολιτική σήμερα γράφεται διεθνώς στα τηλεοπτικά πλατό στο fox, ABC κ.α. Όταν φοβάσαι και το δείχνεις λέγοντας ότι δεν είμαι τηλεοπτική περσόνα, όταν δεν μπορείς να πεις εγώ είμαι το μέλλον και η δύναμη τότε οι πολιτικοί μαφιόζοι που μοιράζουν 20δολαρα θα επικρατήσουν γιατί είναι ειδικοί στο μπούλινγκ. Χθες όλοι είδαμε ένα πολιτικό, εθνικό κατήφορο στη βουλή. Ο ένας υπερασπίστηκε τις διακοπές του στη θαλαμηγό και ο άλλος τον υπερπλουτισμό του. Χθες είδαμε ποιους έχουμε για τα δύσκολα και για τις άγριες μέρες που έρχονται. Χθες είδαμε γιατί θα αδειάσει η Ελλάδα από νέους ανθρώπους τα επόμενα χρόνια. Χθες είδαμε και μάθαμε για την ακρίβεια επιβεβαιώθηκε ποιοι παίζουν μπάλα με τη διαπλοκή και πως μοιράζονται τα λεφτά στα 2 στρατόπεδα επί μνημονίου. Ο κόσμος πεθάνει και κάποιοι οικονομάνε. Ο έγκυρος ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Χίος, η οικογένεια Αλαφούζου, ο Βαξεβάνης. Οι μπάντες μπερδεύτηκαν σε άχρηστες ομιλίες που επιβεβαίωσαν απλά όσα ξέραμε. Το μόνο που δεν μάθαμε είναι ποιος πηδάει ποιον και αν είναι γκέι ή στρέιτ. Είμαι βέβαιος θα το μάθουμε την επόμενη φορά. Χθες στην Βουλή των Ελλήνων σε αυτό το ναό που βρωμάει πατόκορφα ειπώθηκαν αλήθειες και ψέματα. Το μέλλον είναι σκοτεινό και αβέβαιο.
Όσοι παρακολουθήσατε την ανούσια μονομαχία στη Βουλή, υπερασπίστηκαν τις αμαρτίες τους. Όπως αντιληφθήκατε δεν υπάρχει αγάπη και ενδιαφέρον για το λαό και όσα δίνονται στο λαό χαρακτηρίζονται από την άλλη πλευρά δωράκια και μπιχλιμπίδια για τους ιθαγενείς, πράγμα που είναι αλήθεια. Είτε είστε Αριστεροί είτε Δεξιοί με εσάς δεν είναι μαζί. Είναι με τα συμφέροντα τους και αυτό αξιοποιούν στη Βουλή. Οι ελίτ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι με Τσίπρα ή Μητσοτάκη για διάφορους λόγους. Υπάρχει προστασία, φόβος, συμφέροντα, εκβιασμοί, μίζες, βρώμικη προπαγάνδα, αναληθή δημοσιεύματα και κυρίως πολιτικές συμμορίας χωρίς πρόγραμμα για τον ελληνικό λαό. Χθες στην Bουλή ξέρετε τι είπαν; "Διαλέξτε ποιο κακό και καταστροφέα θέλετε να σας κυβερνήσει." Διαλέξτε ποιος θα τα παίρνει από τη διαπλοκή, ποιος θα υπακούει στα νεύματα της Μέρκελ, διαλέξετε έναν μονόφθαλμο αν βρείτε ανάμεσα σε τυφλούς, διαλέξτε το νονό, τον πολιτικό μαφιόζο που έχει κάνει τα λιγότερα εγκλήματα στην περιοχή μας. Καταλύθηκε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.
Είχα προειδοποιήσει τον Κυριάκο να μην πάει τον Τσίπρα στη Βουλή. Ο Τσίπρας είναι ειδικός στο μπούλινγκ. Η οικογένεια Μητσοτάκη θεωρείται όπως μαθαίνω διεθνώς ως μια από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη. Χθες μας είπαν διαλέξτε τον πολιτικό μαφιόζο που θέλετε να σας κυβερνήσει. Σίγουρα κανένας δεν ενδιαφέρεται για το λαό αλλά για τις σχέσεις με τους ομίλους, τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, τους καπνοδόχους, τους αλουμινάδες κ.α. Όλοι θέλουν να τα παίρνουν από τους επιχειρηματίες για να κάνουν τις δουλείες τους. Όλη η κουβέντα ήταν για λεφτά, δεν ήταν ούτε για τους ανέργους, ούτε για Ελλάδα και τα εθνικά θέματα. Ήταν για τους «κολλητούς» τους. Βρώμα και δυσωδία. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Ο Μητσοτάκης είναι μέτριος. Δεν μπορεί να κοντράρει τον πολιτικό μαφιόζο στη Βουλή. Όλοι ενδιαφέρονται για τα ταμεία και για τις "Πετσίτιες μεταφορές."
Ο Μητσοτάκης σε όλη την ομιλία του έχει ένα ζουμί σε μία μόνο παράγραφο. Είναι το ερώτημα που απευθύνει στον Τσίπρα και λέει: «Γιατί κάνετε τόσο ιδιαίτερη παρέα με τον κ. Πολάκη. Γιατί κάνετε διακοπές με τον κ. Πολάκη; Γιατί σας ανακαλύπτουν με τον κ. Πολάκη κατ’ ιδίαν;» Ο ένας παρακολουθεί τον άλλον. Ο Τσίπρας τα έχει φτιάξει με όλους τους πλουσίους των Αθηνών. Οι δε της Νέας Δημοκρατίας τώρα γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί τα χώνουν στον Τσίπρα. Χθες στη Βουλή μας είπαν:"διαλέξτε τον μαφιόζο με τα λιγότερα εγκλήματα". Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την οικογένεια σας. Είχα προειδοποιήσει ραδιοφωνικά τον κ. Μητσοτάκη να μην κάνει μομφή για τον Πολάκη, να μην πάει στη Βουλή τον κ. Τσίπρα αλλά να τον πάει σε ένα τηλεοπτικό μέσο και να τον ξεσκίσει. Ο Κυριάκος φοβάται και το δείχνει. Η ομιλία του δεν περνάει στη μάζα και δείχνει ότι έχει μία φοβία για το όνομά του. Ο Τσίπρας είναι πολιτικός εγκληματίας και μαφιόζος. Ποντάρει ακόμα και στο τελευταίο χέρι ώστε να ρεφάρει. Είχα προειδοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι θα συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κίνηση. Είναι εύκολος στόχος η οικογένεια Μητσοτάκη. Έχουν βαρύ παρελθόν, είναι ζάμπλουτοι και σε μια χώρα που πεινάει είναι δύσκολο ακόμη και να υπερασπιστεί το όνομά της. Είναι αλήθεια ότι ο Τσίπρας είναι χουντικός. Ο πατέρας του και ο θείος του ήταν χουντικοί, κολλητοί με τον Παττακό. Ο ρόλος του πατέρα του Γιώργου Τσίπρα ήταν Απριλιανός πέρα για πέρα. "Πολλά τα λεφτά Άρη". Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι μνημονιακοί, και εφαρμόζουν τις εντολές της Γερμανίας. Ο Κυριάκος έπεσε στην παγίδα που έφτιαξε μόνος τους και έδωσε φιλί ζωής στον Τσίπρα.
Ο κόσμος κατάλαβε ότι έχει να κάνει με δυο συμμορίες και ότι στο νου τους έχουν μόνο τις σχέσεις τους με την διαπλοκή. Ο μαφιόζος και σπεσιαλίστας στο πολιτικό μπούλινγκ δεν έχει κανένα στοιχείο για τις κατηγορίες που εξήγγειλε για τον κ. Μαρινάκη. Ξέρει ότι αυτό που κάνει είναι μία συκοφαντία. Τα βρήκατε η όχι με τον όμιλο Βαρδινογιάννη; Τα βρήκατε με τον Βαγγέλη τον Μυτιλιναίο; Είχατε και έχετε παρτίδες με τον Λαυρεντιάδη; Θέσατε υπό έλεγχο τον Alpha ή όχι; Με πόσους τα βρήκατε, πόσους εξυπηρέτησε ο Σπίρτζης και Σταθάκης; Ήταν επισκέπτης ο Ι. Σαββίδης; Δεν ντρέπεστε να πετάτε μια μπουκιά στους συνταξιούχος; Είναι χυδαίο να λες ξαναζεσταμένο φαΐ 102 νεκρούς. Είναι χυδαιότητα, ανεβαίνεις σε επίπεδο πολιτικού καθάρματος. Είναι προσβολή μνήμης νεκρών επειδή εσύ δεν μπόρεσες να τους προστατέψεις.
Η φωτογραφία είναι από τη σημερινή εκπομπή μου στο Νέο Epsilon με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Εύα Καϊλή. Μιλήσαμε μεταξύ άλλων για τη χθεσινή ατμόσφαιρα στη Βουλή , τα αιχμηρά σχόλια Τσίπρα - Πολάκη και τη στάση της Ν.Δ.
Φωτογράφος ο Αρχισυντάκτης των εκπομπών μου Nikos Nikoletakis.
Αύριο μπορείτε να δείτε τη συνέντευξηQ36ysbxW1Lg?view_as=subscriber&app=desktop
Ακολουθήστε με στο Instragram :@giorgos.tragas και στο Twitter: @GiorgosTragkas .
Μην ξεχνάτε την καθημερινή μας επικοινωνία ,στα ερτζιανά μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 8-11 π.μ. και στην TV στο Νέο Epsilon από 6:30 - 19:00. Να είστε όλοι καλά!