Παρασκευή, Μαΐου 10

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Στη σελίδα του στο Facebook ο Θάτσι έγραψε ότι με τον Ράμα μίλησε για την αναγκαιότητα του ανοίγματος των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας και τη δημιουργία ενός αλβανικού χώρου χωρίς σύνορα, κάτω από την ευρωατλαντική ομπρέλα.

«Μόλις συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συζητήσαμε, μεταξύ των άλλων, για την αναγκαιότητα πλήρους ανοίγματος των συνόρων Κοσσυφοπεδίου – Αλβανία και τη δημιουργία ενός αλβανικού χώρου χωρίς σύνορα, υπό την ευρωατλαντική ομπρέλα.
Σε αυτήν τη συνάντηση συζητήσαμε την ανάγκη για διόρθωση των ιστορικών αδικιών με την ένταξη του αλβανικού παράγοντα, όσον αφορά, στο δίκαιο της προσάρτησης του Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο Θάτσι.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Θάτσι συναντήθηκε με τον Αλβανό πρόεδρο Ιλίρ Μέτα και το απόγευμα θα συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φρεντερίκα Μογκερίνι στα Τίρανα.
Στην αλβανική πρωτεύουσα λαμβάνει χώρα συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων.
makeleio.gr