Κυριακή, Μαΐου 5

Αφού βρώμισε το κέντρο της Αθήνας και το ισλαμοποίησε, δεν τολμά Έλληνας να περάσει από την ομόνοια, αφού κατάφερε επί Δημαρχεία του να κάνει την Αθήνα ένα τεράστιο ουρητήριο, όπου κι αν περάσεις πρέπει να κρατάς την αναπνοή σου από την δυσοσμία, τώρα αυτός ο βρομιάρης θέλει να βάλει το στίγμα του,και στο κόμμα της Γεννηματά, πιστεύω θα τα καταφέρει και εκεί.......

ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ...ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ
Καμίνης: Με διψήφιο ποσοστό στο Κίνημα Αλλαγής όλα αλλάζουν

Καμίνης: Με διψήφιο ποσοστό στο Κίνημα Αλλαγής όλα αλλάζουν

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από 9 χρόνια, ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, δηλώνει αισιόδοξος για την εκλογική επίδοση τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26 Μαΐου,
«η πραγματική έκπληξη δεν θα είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική έκπληξη θα είναι η επιστροφή της παράταξής μας με διψήφιο ποσοστό. Την επόμενη μέρα όλα θα είναι διαφορετικά για τη χώρα. Με διψήφιο ποσοστό στο Κίνημα Αλλαγής, όλα αλλάζουν».
Ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταποντίζεται σε κάθε χώρο εργασίας που γίνονται εκλογές και προσθέτει πώς «το προοδευτικό μέτωπο είναι άλλη μία σημαία ευκαιρίας του κ. Τσίπρα για να παραμείνει στην εξουσία» ενώ σχολιάζει, για τον Παύλο Πολάκη, ότι δεν έχει καμία σχέση με το ήθος και τους αγώνες της Αριστεράς.
Ταυτόχρονα, όμως, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικρίνει έντονα τη ΝΔ λέγοντας ότι είναι λάθος να επιδιώκει οι Ευρωεκλογές να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουμε εντός πολύ λίγων μηνών και σίγουρα το αργότερο έως τον Οκτώβριο. Στις Ευρωεκλογές αποφασίζουμε για τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη το δίλημμα είναι «αν θέλουμε Ευρώπη ή όχι, και βεβαίως ποιά Ευρώπη θέλουμε. Ακραίες λαϊκίστικες δυνάμεις θέτουν επιτακτικά την επιστροφή στις εθνικές πολιτικές και ουσιαστικά την κατάργηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, έτσι όπως εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ουσιαστικά θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στο υπάρχον status quo και πως ο μόνος κίνδυνος είναι οι λαϊκιστές», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Ο Γιώργος Καμίνης θεωρεί την εκλογική επιτυχία των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της προοδευτικής πορείας της Ε.Ε και μήνυμα «πως θα αποτελέσει απαρχή για συνολική στροφή της Ευρώπης προς την πρόοδο και τη σοσιαλδημοκρατία», καθώς αναφέρει «ο λαϊκισμός, δεξιός και αριστερός, έχει κοντά ποδάρια. Οι προοδευτικές λύσεις περνούν μέσα από τον γνήσιο εκφραστή τους: τη σοσιαλδημοκρατία».
Συγχρόνως κατακρίνει, μέσω του Πρακτορείου, τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θετική του αντίδραση για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά:«Τέσσερα χρόνια κυβερνητικοί εταίροι και σύμμαχοι με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, για την εκλογική τους διάσωση, λίγο πριν από τις εκλογές, θυμήθηκαν την Κεντροαριστερά που καθύβριζαν, ρίχνοντας "γέφυρες" που κατέρρευσαν προτού καλά - καλά στηθούν».