Τετάρτη, Μαΐου 29

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΚΕ – ΑΚΕΛ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 
Γράφει ο Γεωκών
«οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είν’ εχθροί μας / 
οι Τούρκοι της Κύπρου είν’ αδελφοί μας». 
ΑΚΕΛ, ( κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου ). 

Το ΑΚΕΛ δεν αντιστάθηκε ούτε στο πραξικόπημα ούτε στην εισβολή. Και τούτο γιατί αμφότερα και τα δύο γεγονότα υπηρετούσαν τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο εθνικό μας θέμα. Το πώς, το εξηγώ αμέσως τώρα: 
Τον Απρίλη του 1955 το ΑΚΕΛ υιοθέτησε τη θέση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη η οποία περιείχετο σε άρθρο του που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό της “Ελεύθερης Ελλάδας” στις 24 Απριλίου 1955, και δημοσιεύθηκε στο εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ «Νέος Δημοκράτης» στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 1955. Η Θέση του ΑΚΕΛ έλεγε τα ακόλουθα: 

– Οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν δικαίωμα χωριστής από τους Ελληνοκυπρίους αυτοδιάθεσης. 

-Οι Τ/Κ έχουν δικαίωμα να κάμουν δικό τους κράτος 

– Το κράτος των Τ/Κ έχει δικαίωμα να αποχωριστεί από τους Έλληνες. 

(Παρακαλώ να προσεχθεί το ότι η ανωτέρω θέση του ΑΚΕΛ είναι αυτά που επίμονα ζητά και σήμερα η Τουρκία για λύση του Κυπριακού). 

(Οι κομμουνιστές της Κύπρου με πανό, εναντίον του Έθνους…) 

Για να υλοποιηθούν τα ανωτέρω “Δικαιώματα” τα οποία το ΑΚΕΛ παραχωρούσε στους Τ/Κ, είναι φανερόν ότι οι Τ/Κ έπρεπε να μετακινηθούν σε ενιαίο γεωγραφικό χώρο του νησιού. 

Η μετακίνηση μπορούσε να γίνει με συμφωνίαν των Ε/Κ ή βίαια. Και επειδή ήταν αδύνατη η συμφωνία, γι’ αυτό παρέμενε η βίαιη μετακίνηση ως “δικαίωμα” των Τ/Κ. 

Και οι Τ/Κ έκαμαν χρήση αυτού του “δικαιώματος” που τους έδωσε το ΑΚΕΛ δύο φορές: Το ΄63-΄64 με την ανταρσία τους κατά του κράτους. Και το ΄74 με την εισβολή της Τουρκίας. 

Επειδή δε η εισβολή έπρεπε να έχει και κάποιο “δικαιολογητικό”, εφευρέθηκε το πραξικόπημα. Επομένως: Το ΑΚΕΛ ενομιμοποίησε από τον Απρίλη του 1955 προκαταβολικά, τόσον την Τουρκανταρσίαν του ΄63-΄64 όσον και την εισβολήν του ΄74, και φυσικά, και το πραξικόπημα το οποίο διευκόλυνε την εισβολή. Ιδού γιατί το ΑΚΕΛ δεν αγωνίστηκε ούτε κατά του πραξικοπήματος, ούτε κατά της εισβολής. 

Μόλις διαπιστωθεί ότι ο λαός είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη λύση ( Μέχρι τότε το ΑΚΕΛ και όλοι οι υπόλοιποι – Ελλαδίτες και Κύπριοι – οι οποίοι ακολουθούν, μετ’ ευλαβείας την αγγλική πολιτική ) έχουν αναλάβει γιγαντιαίαν επιχείρηση παραπληροφόρησης για να πείσουν τον κυπριακόν λαόν ότι δήθεν δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε και δικαιούμαστε. 

Έτσι ο λαός με κομμένα τα φτερά του, απογοητευμένος, κουρασμένος και εξουθενωμένος, ευελπιστούν, οι ανόητοι, ότι θα ανεχθεί την προδοσία. 

Λαοί προδότες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο λαοί προδομένοι και προδότες πολιτικοί, οι οποίοι προδίδουν τους λαούς τους. Ας έχουν, όμως, υπ’ όψη τους ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος είναι ο κυπριακός λαός – ο ίδιος λαός, ο οποίος απέρριψε το αγγλόπνευστο Σχέδιο Ανάν το 2004. 

Όταν έλθει η ώρα, ο κυπριακός λαός θα απορρίψει και το καινούριο αγγλόπνευστο Σχέδιο Διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και μεταποίησής της σε αγγλοτουρκικό προτεκτοράτο. 

ΠΗΓΗ: Φ. Παπαφώτης 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ …

Στις 21 Ιανουαρίου 1972, ένα φορτίο τσεχοσλοβακικών όπλων (278 τόννοι, 10.000 κασόνια), που είχε παραγγείλει ο Μακάριος μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα τον προηγούμενο Ιούνιο, φθάνει στην Κύπρο….. Τα όπλα δεν προορίζονταν για την επίσημη Εθνική Φρουρά, αλλά για το πρόσφατα σχηματισμένο Εφεδρικό Σώμα, στο οποίο ο Μακάριος είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. 
Οἱ λύκοι 

Βοσκοί, στὴ μάντρα τῆς Πολιτείας οἱ λύκοι! Οἱ λύκοι! 

Στὰ ὅπλα, Ἀκρῖτες! Μακριὰ καὶ οἱ φαῦλοι καὶ οἱ περιττοί, 

καλαμαρᾶδες καὶ δημοκόποι καὶ μπολσεβίκοι, 

γιὰ λόγους ἄδειους ἢ γιὰ τοῦ ὀλέθρου τὰ ἔργα βαλτοί. 

2019. Για πρώτη φορά Τουρκοκύπριος επιλέγεται από ελληνοκυπριακό κόμμα ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές… Κιζιλγιουρέκ, ο Τ/κ που επέλεξε το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ Πού έγκειται όμως η πολιτική και εθνική ανηθικότητα στην υποψηφιότητα Νιαζί; 

Κατ’ αρχάς είναι ένας άνθρωπος που δεν αναγνωρίζει την εθνική ταυτότητα των Ελληνοκυπρίων…

Το Ακελ συμπεριφέρεται σαν να μην έγινε ποτέ αιματηρή και βάρβαρη εισβολή, ότι δεν υφίσταται στρατιωτική και παράνομη κατοχή του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι, ούτε υπάρχουν Ελληνοκύπριοι που πενθούν ή ψάχνουν ακόμη τα αγνοούμενα παιδιά τους. 

Φυσικά…δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το ΑΚΕΛ. Άλλωστε, είναι δεδηλωμένη η διάθεσή του να παραβλέπει τα προαναφερθέντα γεγονότα και καταστάσεις χάριν ιδεολογικών και λοιπών κομματικών συμφερόντων..