Παρασκευή, Μαΐου 10

Συμβόλαια υγείας: Oι επτά συχνές επεμβάσεις που δεν καλύπτουν

Συμβόλαια υγείας: Oι επτά συχνές επεμβάσεις που δεν καλύπτουν
Μαίρη Λαμπαδίτη


Ψάχνοντας τα «μικρά γράμματα» στα συμβόλαια εταιριών διαπιστώσαμε ότι οι εταιρίες δεν πληρώνουν έξοδα νοσηλείας και για επεμβάσεις που λίγο πολύ αφορούν όλους μας

Φαίνεται λογικό ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο να μην καλύπτει τον ασφαλισμένο όταν συμμετέχει σε… τρομοκρατικές ενέργειες , κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, καταδύσεις ή συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας.

Ωστόσο η λίστα των εξαιρέσεων των ασφαλιστικών εταιριών από καλύψεις είναι μακριά και δεν αφορά μόνο τα extreme games η κάποιες ασυνήθιστες επεμβάσεις όπως η αλλαγή φύλου… Ψάχνοντας τα «μικρά γράμματα» στα συμβόλαια εταιριών διαπιστώσαμε ότι οι εταιρίες δεν πληρώνουν έξοδα νοσηλείας και για επεμβάσεις που λίγο πολύ αφορούν όλους μας.  Ας αναφέρουμε τις σημαντικότερες.
Από τις καλύψεις εξαιρούνται:
1. Οι θεραπείες υπογονιμότητας , δηλαδή η εξωσωματική γονιμοποίηση.
2.Χειρουργεία που έχουν σχέση άμεση ή έμμεση με τον καλλωπισμό και την αισθητική. Εξαιρούνται η αισθητική αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή και από εγκαύματα ή ουλές που προκλήθηκαν σε ατύχημα.
3. Η χειρουργική οδόντων εκτός αν η βλάβη προκλήθηκε σε ατύχημα.
4. Τα χειρουργεία αποκατάστασης διαθλαστικών ανωμαλιών ή βαρηκοΐας. Δηλαδή δεν καλύπτονται επεμβάσεις για την αποκατάσταση της μυωπίας, πρεσβυωπίας, αστιγματισμού, στραβισμού κλπ.
5.Οι επεμβάσεις για την παχυσαρκία (δακτύλιος στομάχου , λιποαναρρόφηση κλπ). Εκτός αν ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι πάνω του 50 ή πάνω του 40 και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ασφαλισμένος κινδυνεύει από παθήσεις που έχουν σχέση με την παχυσαρκία (νοσογόνος παχυσαρκία).
6. Η επέμβαση ρινικού διαφράγματος εκτός αν η βλάβη προήλθε από ατύχημα.
7. Επίσης δεν καλύπτονται δερματολογικές θεραπείες όπως η ακμή.