Δευτέρα, Ιουνίου 24

Ο Φραγκούλης αρνήθηκε να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ επειδή αποδέχτηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών




Ο Φράγκος Φραγκούλης, που αναρωτιόταν από το βήμα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη «τι μας κρύβουν στην Αμφίπολη;» [ίσως έναν ιπτάμενο δίσκο], αρνήθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας επειδή έκρινε ότι το κόμμα έκανε στροφή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Όπως διαβάζουμε στο Militaire, έφθασε μια ανάσα από το να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αλλά η «στροφή» του κόμματος στην απόλυτη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτέλεσε αξεπέραστο εμπόδιο, αφού ο παραλίγο υποψήφιος δεν «βάζει νερό στο κρασί του» σ΄ αυτό το ζήτημα.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε δεχτεί πρόταση από τη ΝΔ για να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.
Τότε ακόμη η ΝΔ δεν είχε δημοσιοποιήσει την θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την απόλυτη τήρησή της.
Ο Στρατηγός Φράγκος που «το ΄χε ξαναδεί το έργο» με τη ΝΔ, δεν είχε απαντήσει, ζητώντας χρόνο για να σκεφτεί.
Η αλήθεια είναι ότι ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός γιατί όπως πολλοί άλλοι καταλάβαινε ότι η ΝΔ περισσότερο ανακουφίστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας ότι ένα πρόβλημα που το έβρισκε μπροστά της το έλυσε ο Τσίπρας.
Πριν μερικές μέρες μεταφέρθηκε στον Φράγκο νέα πρόταση για να κατέβει υποψήφιος με σταυρό στην Α΄Θεσσαλονίκης.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ αρνήθηκε και κατάλαβε ότι κάτι έχει αλλάξει. Δεν άργησε να δικαιωθεί. Ο καθηγητής στο Πάντειο και υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας Άγγελος Συρίγος με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε αυτό που πάντα πίστευαν στη ΝΔ, αλλά δεν το έλεγαν για λόγους εκλογικούς.
Στη συνέχεια ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όχι ότι υπήρχε κάποια αμφιβολία, γράφει το Militaire.
Το TRIBUNE ωστόσο στέκεται ότι ο άνθρωπος αυτός, που ηγούνταν του στρατού μας, ανέβηκε σε ένα βήμα σε ένα συλλαλητήριο εξαλλοσύνης και ρητόρευε θεωρίες συνωμοσίας.
Όχι υποψήφιος κόμματος στο Επικρατείας, ούτε έξω από τη Βουλή δεν πρέπει να περνάει. «Τι μας κρύβουν στην Αμφίπολη;», σωστά κ. Φραγκούλη;