Κυριακή, Ιουνίου 30

Υπενθυμίζουμε πως όταν ο κ. Βαρουφάκης ανέλαβε υπουργός οικονομικών, (α) τάθηκε υπέρ της δημιουργικής ασάφειας,

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Vassilis Viliardos
Υπενθυμίζουμε πως όταν ο κ. Βαρουφάκης ανέλαβε υπουργός οικονομικών, (α) τάθηκε υπέρ της δημιουργικής ασάφειας, (β) ήταν οπαδός του «70% καλού μνημονίου», (γ) υπέγραψε την απόφαση του γερμανικής κατασκευής, άτυπου και παράνομου Euro Group της 20ης Φεβρουαρίου, με την οποία το ΣΥΡΙΖΑ που «θα καταργούσε τα Μνημόνια», αποδέχτηκε τα μνημόνια των προηγούμενων - διαβεβαιώνοντας τρόικες και θεσμούς ότι «οι Ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως…
απέχοντας από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και μονομερείς αλλαγές», (δ) δεν οχύρωσε τις τράπεζες με ελέγχους κεφαλαίων, οπότε διέφυγαν 33 δις € καταθέσεις στο εξωτερικό και (ε) έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να τις κλείσει, παγιδεύοντας κυριολεκτικά τον Πρωθυπουργό με την πλάτη στον τοίχο.
Στη συνέχεια πάντως οι τράπεζες αφελληνίσθηκαν με απώλειες άνω των 60 δις € για τους Έλληνες φορολογούμενους - συν την ιδιωτική περιουσία που είναι υποθηκευμένη σε αυτές (άνω των 300 δις €). Πρόσφατα δε δήλωσε πως εάν δεν υπήρχε το κόμμα του θα ψήφιζε ΚΚΕ - παρά το ότι οι σχέσεις του με τον κ. Soros είναι γνωστές, αφού είναι ένας από τους πολλούς που τον εξυπηρετεί τόσο στο θέμα της μετανάστευσης, όσο και της επιβολής των πιστωτικών καρτών για τον καλύτερο έλεγχο των μαζών (δημιουργήθηκαν πάνω από 1.000.000 στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τυχαίο;). Δεν έχουμε βέβαια τίποτα εναντίον του ανθρώπου, δικαίωμα του να κάνει και να λέει ότι θέλει, αλλά είναι επίσης δικαίωμα και υποχρέωση μας να ενημερώνουμε - μη επιτρέποντας να ξεχαστούν τα γεγονότα.