Κυριακή, Ιουνίου 30

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΝΘΥΠΑΤΟΥ ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΘΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.


  ΣΗΜΙΤΗΣ,  Ο  ΝΕΟΣ  "ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"  ΚΑΤΟΠΙΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΠΑΪΑΤ.  Ο  ΣΗΜΙΤΗΣ,  ΠΟΥ  ΣΑΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΚΑΙ  ΑΡΧΗΓΟΣ  ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ  ΕΙΧΕ  ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,  ΛΑΜΟΓΙΑ  ΚΑΙ  ΚΛΕΦΤΕΣ,  ΠΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΦΥΛΑΚΗ.   ΑΥΤΟΣ  ΠΑΝΤΩΣ  ΔΗΛΩΣΕ  ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕ  ΟΤΙ  ΚΛΕΒΑΝΕ  ΟΙ  ΔΙΚΟΙ  ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ.  





Το μεσημέρι, χθες  ο  αμερικανός  ανθύπατος  Πάιατ επισκέφθηκε τον - πρωθυπουργό της  προδοσίας των Ιμίων και των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο - Σημίτη, στο γραφείο του τελευταίου στη βουλή. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στα ΜΜΕ το γραφείο του Σημίτη «η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πάιατ και με αφορμή την τελευταία αρθρογραφία του πρώην πρωθυπουργού  (όπου  προτείνει  να  δώσουμε  το  Αιγαίο  στους  τούρκους  για  να  έχουμε  την  ησυχία  μας), για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».


ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΟΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;



75 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: «ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»;

 
Θυμίζουμε την κατάληξη προσφάτου άρθρου που έγραψε ο Σημίτης, στο οποίο μιλάει για την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων «όχι πάντα ευχάριστων» για την αποφυγή του πολέμου με την Τουρκιά, εννοώντας σαφέστατα μια συμφωνία τύπου Πρεσπών, για την συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου σε Αιγαίο και Κύπρο «καζάν-καζάν» (όπως λέει ο Ερντογάν) ή «ισομερώς» (όπως «συνιστούν» οι Αμερικάνοι): 

«Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει, πιστεύω, την συμπαράσταση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ΗΠΑ».

Προφανώς, λοιπόν, το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει να κάνει ο Μητσοτάκης τον «λαγό» Σημίτη πρόεδρο της δημοκρατίας και μαζί να υπογράψουν την νέα  προδοσία.
https://autochthonesellhnes.blogspot.com