Κυριακή, Ιουνίου 2

ΤΙ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ''ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ''


Bilderberg. Η λέξη παραπέμπει κατ’ ευθείαν σε μασωνίες, σε μυστικές εταιρείες, σε απόκρυφα κέντρα εξουσίας, τέτοια απίθανα και πιθανά που παίζουν αιώνες. Ποτέ δεν έλειψαν οι θεωρίες συνωμοσίας για υπαρκτές και ανύπαρκτες καταστάσεις.
Το Club Bilderberg εμφανίστηκε ακριβώς πριν από 65 χρόνια, το 1954 και δεν είναι τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγώτερο από άλλες παρόμοιες «λέσχες».
Δηλαδή; Εδώ είμαστε. Ό,τι πει ο αποδυτηριάκιας.
Κατ’ αρχάς το παιχνίδι η Μπιλντερμπεργκ το κάνει ανοικτά. Εδώ είμαστε. Κι αυτοί είμαστε. Και συνεδριάζουμε όχι για πάρτη μας, όχι για προσωπικά θέματα, άλλα τα προβλήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Ακούμε τι λέει ο καθένας μας, όχι μόνο τα μέλη μας, αλλά και οι προσκεκλημένοι μας, και αποφασίζουμε.
Παρένθεση. Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν; Αυτοί. Ποιοι είναι οι ''Αυτοί'' οι οποίοι παίζουν φανερά, που δεν κρύβονται για τις αγωνίες τους, για το μέλλον της Ευρώπης, για το που το πάει η Ρωσία, για το ότι η Κίνα είναι σε καλό δρόμο, για τις ''διορθωτικές'' κινήσεις των ΗΠΑ. Τι περιμένεις να σου πω; Ποιοι είναι οι ''Αυτοί' ή ποιοι είναι πίσω από τους ''Αυτούς; Θα χάσουμε τη μπάλα αν την πάμε προς τα εκεί τη δουλειά.
Είχα γράψει κάποια πράγματα το 2014, με αφορμή το 62ο ραντεβού της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ, στην Κοπεγχάγη, με τη συμμετοχή τότε 140 προσώπων από 22 χώρες. Κι αυτά είναι τα ονόματα. Είπαμε, όμως. Μην σταθούμε ποιοι από τους 140 είναι μυημένοι, ποιοι επρόκειτο να πάρουν το χρίσμα.
Η Bilderberg ενδιαφέρεται για την ανθρωπότητα. Για τους λαούς. Και η δράση της είναι αποτελεσματική, είναι θετική, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Τι ακριβώς κάνουν; Αυτό δεν λέγεται. Παρεμβαίνουν με τη δύναμή τους. Τι θα μπορούσαν να κάνουν αν δεν είχαν δύναμη; Θα ήταν απώλεια για τον κοσμάκη όπου γης αν δεν υπήρχε η Μπιλντερμπεργκ, σύμφωνα με τη δική τους οπτική. Έτσι το βλέπουν οι ίδιοι. Ότι βοηθάμε. Ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, χωρίς να είμαστε κυβέρνηση σε μια ισχυρή χώρα, χωρίς να έχουμε σχέση ή να εκφράζουμε τον ΟΗΕ ή όποιον άλλον διεθνή οργανισμό.
Είμαστε δυνατοί, ομολογούν οι έτσι της Λέσχης Bilderberg. Και ποια είναι η αξία της δύναμής μας αν αυτή δεν μεταφράζεται πρώτα υπέρ των προσωπικών μας συμφερόντων, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθάμε τους λαούς. Χρειάζεται κάτι άλλο;
Στο ξενοδοχείο Bilderberg, στο Άρνεμ της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών κ.α. το 1954, σα σήμερα 29 Μαίου, μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλωνε ο αντιαμερικανισμός στη Δυτική Ευρώπη. Αποφασίστηκε να τα ξαναλένε κάθε χρόνο, το 2009 η συνάντηση έγινε στην Αθήνα.
Το τελευταίο, για το 1%, θα ήταν παράλειψη να το αγνοήσω. Τι είναι αυτό το 1%; Μόνο ένας στους 100 που δέχεται πρόταση να γίνει δεκτός στην Bilderberg, αρνείται.
apodytiriakias.gr...