Τετάρτη, Ιουλίου 31

Νόμος Κατρούγκαλου: Αυτοί θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ



Συντάξεις έως και 24.000 ευρώ το μήνα ήταν έτοιμες να εκδοθούν από το νόμο Κατρούγκαλου - Τι θα κάνει το υπουργείο Εργασίας
Τις αποφάσεις αυτές μπλόκαρε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνώριζε το θέμα για μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Μάλιστα, υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα, ενώ το κόστος γι' αυτές τις συντάξεις σε 10 χρόνια υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στο ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν».
«Αυτό οφείλεται στις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία το ήξερε για πέντε μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αυτή την ενημέρωση έχω. Δυστυχώς, κάποιες από αυτές τις συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί, δεν τις πρόλαβα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.
Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων έως ότου να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Ποιοι είναι αυτοί οι προνομιούχοι

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για συγκεκριμένες και σχετικά λίγες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από ΔΕΚΟ.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο εργαζόμενος έχει διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών, με υψηλές αποδοχές.

newsbomb.gr